Двата отбора в най-успешна моментна серия - ЦСКА и Ботев, ще премерят сили днес от 15:00 часа на "Армията". Червените са под пара, като вече 13 двубоя са без загуба в първенството, а канарчетата са непобедими от 7 мача насам. 

Двата тима са сред най-атрактивните в елита, като ЦСКА е лидер по резултатност с 35 гола, а Ботев е на 3-то място с 27 попадения. 

Пловдивчани ще опитат да наранят съперника в неговата крепост и да поизмият срама от домакинското поражение с 2:6 от ЦСКА по-рано през сезона. Армейците отново ще разчитат на подчертано офанзивен футбол, като Ботев са очаква да отговори по същия начин.

И двата отбора ще опитат да продължат силните си серии в шампионата. В своята поредица ЦСКА е с 10 победи и 3 равенства при 34:9 голова разлика, а Ботев е с 5 победи и 2 ремита при 16:4 голова разлика.

Армейците и канарчетата за последно загубиха от Лудогорец - ЦСКА като домакин на 22 юли (0:1), а Ботев като гост на 18 септември (1:2).

Ако червените спечелят двубоя днес, а няколко часа по-късно Лудогорец не успее да стигне до трите точки на "Лаута", ЦСКА ще си върне лидерската позиция, която заемаше от 7-ия до 10-ия кръг включително.

Можете да гледате срещата НА ЖИВО ТУК