Лудогорец излиза в ролята на фаворит срещу Зрински Мостар, но резултатът 1:0 от първия мач в полза на разградчани, оставя интригата пълна.

След отпадането от МОЛ Види за Шампионска лига, "орлите" вече нямат право на грешка и са длъжни да продължат напред заради големите амбиции, които имат. Отборът на Пауло Аутуори обаче е далеч от познатото си ниво, което несъмнено притеснява всичките му привърженици.

Часове преди мача Зрински направи треньорска рокада. Блаж Слишкович смени Анте Мише и очакванията са да вдъхне нов живец в отбора. Бака, както е известен специалистът в Босна и Херцеговина, ще води тима за втори път в кариерата си.

Гледайте мача на живо ТУК!

Зрински - Лудогорец 1:1 (1:2 общ резултат)

Голмайстори: 0:1 Кешеру (24), 1:1 Билбия (90)

Зрински: 12. Солдо, 97. Кадишич, 27. Яковлевич, 6. Баришич, 16. Стойкич (78-Пезер), 7. Циряк, 44. Рустемович, 17. Тодорович, 66. Совшич (46-Йович),  32. Станич (61-Филипович), 99. Билбия
Треньор: Б. Слишкович

Лудогорец: 33. Броун, 4. Сисиньо, 30. Моци, 90. Форстър, 6. Натанаел, 18. Дяков, 10. Кампаняро (89-Недялков), 88. Вандерсон, 84. Марселиньо, 93. Мисиджан (73-Лукоки), 28. Кешеру (86-Горалски)
Треньор: П. Аутуори

Стадион: "Пекара", Широки брег
Съдия: Бас Найхуйс (Холандия)
Жълти картони: Баришич, Шовшич (Зрински); Кампаняро (Лудогорец)

Най-интересното по минути:

1' Начало на мача.

1' Мощно начало за домакините! Мощен удар на Билбия минава в опасна близост до вратата.

5' Удар на Форстър от фаул от около 25 м, но в аут.

16' ШАНС ЗА ЛУДОГОРЕЦ! Баришич допуска груба грешка при изнасянето на топката, Вандерсон пресича паса му и извежда Кешеру на стрелкова позиция. Шутът на румънския голаджия към близкия ъгъл обаче излиза в аут.

21' Удар от движение на Натанаел от около 20 м, топката преминава покрай дясната греда.

21' Още няма точен изстрел към една от двете врати.

24' ГОООООЛ! Лудогорец повежда! Марселиньо се освобождава от двама съперници и подава към Кешеру, който с плътен удар по земята открива резултата! Българският шампион вече трябва да допусне три гола и да не вкара, за да отпадне от Зрински!

32' Лудогорец контролира мача и не допуска никакви опасности пред вратата си.

44' СТРАХОТЕН ПРОПУСК ЗА ЛУДОГОРЕЦ! Кешеру е изведен на чиста позиция и отправя удар, но Солдо се е пласирал отлично и избира.

45' Край на първото полувреме.

46' Начало на второто полувреме. 

48' Остро центриране на Станич успоредно на голлинията. Моци закача леко топката, но няма кой да я добави във вратата на Лудогорец. От последвалия корнер защитата на разградчани чисти. 

64' Много скучни минути на мача в Босна.

69' ГОЛЯМ ПРОПУСК ЗА ЛУДОГОРЕЦ! Вандерсон изведен на отлична позиция, но Стойкович се хвърля в краката му и блокира удара. Топката се връща в бразилеца, който с технично отиграване пробва да прехвърли всички, но защитник чисти от голлинията!

80' ШАНС ЗА ЗРИНСКИ! Кадишич центрира в наказателното поле, Билбия засича с глава, но Броун спасява. 

90' ГОООООЛ! Билбия е точен за 1:1 след кошмарна грешка на Билния!

90' Край на мача.