Норвегия - България, среща от Лига на нациите, лига "С", група 3, начало 21.45 часа. 

Последните 10 срещи на Норвегия във всички турнири: Общо 7 победи и 3 загуби. От тях 5 победи в последните 5 домакинства.

Последните 10 срещи на България във всички турнири: Общо 6 победи, 1 равенство и 3 загуби. От тях 1 победа, 1 равенство и 1 загуба в последните 3 гостувания.

В последните 4 директни срещи домакините имат 3 победи, гостите имат 1 победа и нямат равен мач. На домашния терен на Норвегия имат изиграни 2 срещи, като домакините имат 2 победи, гостите нямат победа и нямат равен мач.

Станаха ясни титулярните състави на Норвегия и България. Петър Хубчев е направил три промени от победата с 2:1 над Кипър. Иван Бандаловски, Васил Божиков и Божидар Чорбаджийски се появяват на местата съответно на Стахил Попов, Антон Недялков и Божидар Краев.

Прави впечатление, че селекционерът залага на 5-а защитници, защото и равенство устройва "лъвовете". Нападателят на Борнемут Джошуа Кинг повежда атаката на домакините, а бившият футболист на Литекс Бьорн Йонсен остава на скамейката.

Норвегия - България 1:0 

Голмайстор: 1:0 Елюнуси (31)

Норвегия: 1.Йорстeйн, 14. Елабделауи, 6. Нордтвeйт, 5. Ростед, 2. Алесани, 8.Йохансен (77-Фосуум), 18. Селнес, 19.Хенриксен, 11.М. Елюнуси, 7. Кинг, 10. Т. Елюнуси
Селекционер: Ларс Лагербак 

България: 23.Пламен Илиев, 11.Иван Бандаловски, 4.Божидар Чорбаджийски (49-Р. Василев), 5.Николай Бодуров, 15.Васил Божиков, 3.Петър Занев, 7.Георги Костадинов (77-Краев), 6. Симеон Славчев (59-Малинов), 10.Ивелин Попов, 8.Тодор Неделев, 19. Кирил Десподов
Селекционер: Петър Хубчев

Стадион: "Улеваал",  Осло
Съдия: Джон Бийтън (Шотландия)
Жълти картони: Селнес (Норвегия); Бандаловски, Бодуров, Неделев, Занев, Чорбаджийски, Малинов (България)

Най-интересното по минути:

1' Начало на мача.

5' Очаквано в първите минути Норвегия диктува събитията на терена.

9' Норвегия налага дълбока преса в нашата половина, което ни създава сериозни трудности при изнасянето на топката. 

10' СТРАХОТЕН КЪСМЕТ ЗА БЪЛГАРИЯ! Алесани е изведе отляво и нахлува непокрит в наказателното поле. Следва пас към Кинг на линията на вратарското поле, но голмайсторът на Норвегия не успява да нанесе хубав удар от чиста позиция!

14' Фаул за Норвегия, топката е избита и Елабделауи стреля мощно от дистанция, но се получава рикошет и топката излиза в корнер. След него Йохансен не успява да нанесе добър изстрел.

18' Далечен удар на Неделев излиза в аут.

19' НОВ ГОЛЯМ КЪСМЕТ ЗА НАШИТЕ! Елабделауи е изведен отдясно с прекрасно прехвърлящо подаване. Той пуска пас успоредно на голлинията, но Чорбаджийски затваря Кинг и не му позволява да нанесе изстрел от непосредствена близост. 

23 НОВ ПРОПУСК ЗА НОРВЕГИЯ! Елюнуси е намерен с пета и пробва фалцов удар в горния далечен ъгъл, но топката минава на сантиметри от целта.

25' ШАНСЪТ ОТНОВО Е НА НАША СТРАНА! Селнес засича с глава от непосредствена близост и Пламен Илиев спасява. След топва топката е вкарана във вратата ни, но преди това е маркиран фаул на Елюнуси срещу вратаря ни и попадението не е зачетено.

31' ЛОГИЧНОТО СЕ СЛУЧВА И НОРВЕГИЯ ПОВЕЖДА! Елабделауи се измъква от дясното крило и навлиза в наказателното поле. Следва подаване на далечната греда, където Елюнуси с едно докосване праща топката във вратата ни за 1:0!

42' България се опитва да изнесе играта в по-предни позиции, но без успех. 

45' Край на първото полувреме. 

46' Начало на второто полувреме. 

48' България започва втората част по-активно, но не може да създаде опасно положение.

49' Петър Хубчев сменя Чорбаджийски с централния нападател Радослав Василев. 

54' Бодуров едва не си вкарва автогол след неразбирателство с Пламен Илиев. В крайна сметка домакините печелят корнер, след който нашите чистят. 

55' Удар на Ивелин Попов, получава се рикошет, но съдиите отсъждат аут. 

59' Кристиян Малинов сменя Симеон Славчев. 

60' Меле в наказателното ни поле след корнер, Бодуров блокира удар и после топката е изчистена.

62' ШАНС ПРЕД ПОПЕТО! Нападателят е намерен от Георги Костадинов на добра позиция, но ударът е слаб и вратарят лови.

64' Изстрел и на Десподов, без проблеми за Йорстeйн.

72' Мачът се накъса и интересните положения липсват.

77' Последна смяна за Хубчев и тя отново е офанзивна. Краев влиза на мястото на Костадинов. 

83' КАКЪВ ПРОПУСК ЗА НОРВЕГИЯ! Пред опразнената врата Кинг не успя да засече топката и сам не вярваше какъв шанс изпусна!

90' Край на мача.