Ливърпул - Манчестър Юнайтед, среща от 17-ия кръг на Висшата лига, стадион "Анфийлд", 18:00 часа българско време.

Стартовите състави на двата тима: 

Ливърпул: Алисон, Клайн, Ловрен, Ван Дайк, Робъртсън, Фабиньо, Вайналдум, Кейта, Мане, Салах, Фирмино

Манчестър Юнайтед: Де Хеа, Далот, Линдельоф, Смолинг, Дармиан, Матич, Ерера, Лингард, Рашфорд, Йънг, Лукаку

Без съмнение едно от най-големите дербита в историята на английския футбол. Домакините безспорно излизат в този мач, в ролята на фаворити, тъй като играят напоследък страхотен футбол, докато в състава на Жозе Моуриньо нещата меко казано не са добре.

"Мърсисайдци" са постигнали четири победи и са загубили веднъж в последните си пет мача от всички турнири, а гостуващият тим има на сметката си две победи за същия брой срещи и играе изключително неубедителен футбол в мачовете си.

За да си върне мястотo на върха отборът на Юрген Клоп има нужда от успеха на всяка цена, докато Юнайтед също има нужда от победа, за да може да запази шансовете си да се доближи до челната четворка, тъй като в момента изостава на цели 8 точки от Челси, а при негативен резултат днес и при победа на "сините" над Брайтън разликата може да набъбне. 

Домакините имат проблеми с контузени и аут за мача са Александър-Арнолд, Гомес, Матип и Окслейд-Чембърлейн, които страдат от различни травми. Гостуващият тим от своя страна ще бъде без Алексис и Линдельоф, които също са контузени и ще пропуснат срещата. 

Това ще бъде 201-и мач между двата тима във всички турнири, а Ливърпул изостава в статистиката и има на сметката си 65 победи срещу 80 загуби и 55 равенства. 

В последните пет мача от всички турнири между тези два отбора равенствата са три на брой, а победите - по една. Нещо повече, на Ливърпул не му върви срещу този противник напоследък у дома във Висшата лига и тимът има само един успех срещу него в последните си шест домакинства. В тези мачове е допуснал три загуби и две ремита.

Срещата можете да проследите на живо с картина ТУК