Галерия

България и Черна гора играят при резултат 1:1 в двубой от Група А от квалификациите за Евро 2020, игран на стадион "Васил Левски".

България не успя да спечели групата в Лига на Нациите, но за сметка на това записа добри резултати в турнира. "Лъвовете" загубиха единствено в гостуването си в Норвегия, а в София постигнаха две победи и едно равенство.

Сега селекционерът Петър Хубчев е направил цели девет промени в състава за предстоящите два мача. Изборът му отново предизвика доста полемики. За голове в предни позиции отново ще се разчита на Ивелин Попов и Спас Делев. На вратата пък се очаква да е пазена от Николай Михайлов, тъй като Пламен Илиев напусна лагера на "трикольорите" заради контузия. 

Гледайте мача на живо от този линк.

България - Черна гора 1:1

50' - Стефан Мугоша 0:1

82' - Тодор Неделев 1:1

България: Михайлов, Попов, Бодуров, Божиков, Занев, Костадинов, Чочев, Неделев, Иванов, Попов, Делев

Черна гора: Петкович, Марушич, Симич, Томашевич, Вешович, Стойкович, Янкович, Иванич, Вукчевич, Бечирай, Мугоша

1' - Начало на мача.

5' - Няколко опита на нашия отбор да затруднят защитата на Черна гора с центрирания, но гостите се справят безпроблемно.

8' - Първа опасност! Тодор Нделев шутира от границата на наказателното поле. Топката се удари в тялото на Жарко Томашевич. Рикоширалата топка бе близо до Галин Иванов, но вратарят на гостите Даниел Петкович го изпревари и боксира.

15' - В 15-ата минута Страхил Попов отправи едно от традиционните си центрирания отдясно. Подаването стигна до Тодор Неделев и той успя да отправи диагонален удар по земя, който обаче бе избит от Томашевич в ъглов.

18' - Спасяване на Николай Михайлов! Мирко Иванич бе изведен на опасна позиция и шутира. Вратарят ни показа рефлекс и парира удара с крак.

22' - Нова добра възможност за българите! Васил Божиков засече с глава центриране от ъглов удар и я прати към вратата. Филип Стойкович обаче успя да изчисти от голлинията. 

28' - Темпото на игра чувствително спадна.

29' - Страхил Попов пробва късмета си с диагонален удар от линията на пеналтерията. Топка обаче мина високо над напречната греда.

31' - Георги Костадинов стреля технично от опасна близост до вратата. Стражът на Черна гора Петкович обаче отново реагира блестящо и за пореден път спаси отбора си

37' - Домакините владеят повече топката, търсейки пролука в защитата на Черна гора.

42' - Спас Делев! Нападателят се пребори за центрирана отляво топката и нанесе удар от воле, но кълбото не намери рамките на вратата.

45' - Край на първото полувреме.

46' - Начало на втората част.

50' - ГОЛ! Стефан Мугоша не остави шансове на Михайлов с техничен диагонален изстрел - 0:1.

56' - Попадението видимо повлия на играта на нашите момчета и те започнаха да изпитват затруднения в средата на терена.

61' - Късмет за "лъвовете"! Добро двойно подаване завърши с опасен изстрел на Мирко Иванич, който мина на сантиметри от дясната греда на Михайлов.

68' - Ивайло Чочев бе принудително заменен, след като получи травма в коляното при сблъсък с противников играч. На негово място влиза Симеон Славчев.

72' - Удар с глава на Георги Костадинов, но той не може да застраши Петкович, който улавя безпроблемно.

77' - Силни минути за българите. Натискът пред вратата на Петкович се засилва.

79' - Делев! Опит за атрактивно изпълнение от воле. Топката обаче упорито отказва да влезе.

81' - Дузпа! Станислав Костов бе повален на земята на границата на наказателното поле.

82' - ГОООООООЛ! Тодор Неделев е точен от бялата точка.

87' - Страхил Попов! Мощен шут от далечно разстояние на защитника се размина на сантиметри от напречната греда.