Лестър - Арсенал, среща от 36-ия кръг на Висшата лига, стадион "Кинг Пауър Стейдиъм", 14:00 часа българско време.

"Лисиците" вече на практика са си изпълнили целта да се спасят от изпадане и отборът не играе за нищо, докато тази среща е от изключително важно значение за лондонските гости, които все още имат шансове да финишират в топ 4. Отборът е 5-и в класирането и е на точка зад четвъртия Челси, който днес гостува на Манчестър Юнайтед, както и на четири точки зад Тотнъм, който има мач повече.

Формата на Лестър е перфектна за средняк и отборът има 3 победи, реми и загуба за последните си пет мача във всички турнири, докато лондончани имат 3 победи и 2 поражения за същия брой срещи, но неприятното е, че загубите дойдоха в последните два мача.

В днешния мач отборът домакин ще бъде без Амартей, който е контузен, но всички други са на линия за сблъсъка. Гостуващият тим обаче има доста повече кадрови проблеми и Унай Емери няма да може да разчита на една камара контузени играчи.

Аут за този мач са Бейерин, Холдинг, Уелбек, Рамзи и Суарес, като всички те страдат от травми.

В последните 5 преки мача между двата отбора статистиката показва предимство за Арсенал с 3 победи, докато техният противник има един успех на сметката си, а двата тима са врътнали и реми.

Срещата моете да гледате на живо с картина ТУК