Левски - ЦСКА, двубой от плейофите на Първа лига, стадион: "Васил Левски".

Отборът на Левски ще влезе в ролята на арбитър за титлата в днешния двубой срещу претендента ЦСКА. В миналия кръг “сините” завършиха 1:1 с Лудогорец в Разград и върнаха интригата в шампионата, като в момента разликата между лидера от Разград и преследвача от Борисовата градина е само 1 точка.

“Орлите” по същото време гостуват на Ботев в Пловдив и при успех в Коматево и загуба на ЦСКА, може да станат шампиони за осми път кръг преди края на сезона. Левски има и друга причина да търси победата. Успех днес и загуба на ЦСКА в последния кръг ще означава, че “сините” ще завършат втори, като по този начин ще избегнат участие в бараж за Лига Европа. 

Любопитен акцент около двубоя е, че в него се изправят най-резултатният отбор (Левски с 63 попадения през сезона) и най-здравата защита (ЦСКА-София е допуснал само 17 попадения).

Можете да гледате Вечното дерби на живо в интернет ТУК!

Левски - ЦСКА 0:2

0:1 - Тиаго Родригес 70'

0:2 - Евандро Да Силва 86'

Левски:  Николай Михайлов, Живко Миланов, Седрик Унтонджи,  Нуно Рейш, Иван Горанов, Кали Тиам, Илия Юруков, Станислав Иванов, Давиде Мариани, Паулиньо, Станислав Костов

ЦСКА: Витаутас Черниаускас, Иван Турицов, Божидар Чорбаджийски, Нуно Томаш, Жеферсон, Рубен Пинто, Кристиян Малинов, Енрике Рафаел, Тиаго Родригес, Жоржиньо, Али Соу

1' - Начало на мача.

2' - Божидар Чорбаджийски се намеси решително след опасно центриране на Иван Горанов, за да се стигне до корнер в полза на Левски, след който Витаутас Черниаускас боксира рисковано, но "сините" не се възползваха. 

7' - Костов! Нападателят бе близо до добавка след добър удар с глава на Нуно Рейш, който засече добре центриране от ъглов.

14' - Жоржиньо пробва късмета си с мощен удар от далечно разстояние. Топката обаче мина високо над напречната греда.

16' - Кристиан Малинов си навлече гнева на Люпко Петрович, след като пусна неточен пас към Тиаго Родригес в ключов момент. 

23' - Илия Юруков шутира от границата на наказателното поле, но топката не намери очертанията на вратата.

27' - Играта е спряна, тъй като Хали Тиам има нужда от лекарска помощ.

35' - Неуспешен опит на Тиаго Родригес да прехвърли стадиона от пряк свободен удар.

37' - Опасен изстрел по земя на Давиде Мариани от около 25 метра. Витаутас Черниаускас блесна с великолепно спасяване.

40' - Станислав Иванов проби по крилото и подаде към Костов, който се намираше около точката на дузпата. Нападателят обаче не успя да отправи изстрел.

45+1' - Ужасяваща гледка. Паулиньо влезе с шпагат в краката на Иван Турицов. Коляното на футболиста е в много тежко състояние. Стойчо Атанасов влиза на мястото на Турицов.

45+3' - Край на първото полувреме.

46' - Начало на втората част.

48' - Станислав Иванов преодоля Божидар Чорбаджийски и бе на път да се измъкне сам срещу Черниаускас, но бе спрян от Стойчо Атанасов.

56' - Спорно положение! Рубен Пинто проби отляво и опита да подаде към точката на дузпата. Топката срещна ръката на Седрик Унтонджи, но съдията Драгомир Драганов остана безмълвен.

57' - Жълт картон за Кристиян Малинов.

60' - Илия Юруков излиза, Мартин Райнов влиза на негово място.

61' - Евандро Да Силва заменя Жоржиньо.

66' - Жълт картон за Живко Миланов.

70' - ГОЛ! Тиаго Родригес е в прегръдките на съотборниците си! Футболистът шутира от пряк свободен удар, като топката рикошира в тялото на Станислав Костов и остави безпомощен Николай Михайлов.

71' - Валери Божинов влиза на мястото на Станислав Костов.

79' - Жълт картон за Нуно Рейш.

80' - Жанио Бикел заменя Енрике Рафаел.

81' - Опасно центриране на Давиде Мариани от свободен удар. Чорбаджийски успява да изчисти, но бе близо до автогол.

84' - Левски остава с човек по-малко на терена, след като Нуно Рейш получи втори жълт картон.

86' - ГОЛ! Евандро Да Силва остана непокрит и от непосредствена близост се разписа за 0:2.

90' - Край на мача.