Левски е с единия крак в следващия етап на Лига Европа, но треньорът Петър Хубчев предупреди, че не бива да има никакво подценяваме на реванша срещу Ружомберок.

Тази вечер "сините" търсят победа №70 на международната сцена. За седми път те приемат съперник у дома в елиминационни сблъсъци, след като са спечелили първия двубой. В предишните случай 26-кратният шампион на България не е допускал издънка и неизменно е продължавал напред.

Един от противниците е именно от Словакия – Артмедия (2:0 гост, 1:0 домакин).

Гледайте мача на живо от този линк

Петър Хубчев прави една промяна от първия мач със словаците. Илия Юруков сяда на пейката за сметка на голмайстора от миналия сезон Станислав Костов, който изтърпя наказание. Съставът е същият, който в понеделник разби с 4:1 Дунав в Русе на старта на efbet Лига. Дебют за "сините" на "Герена" правят Милан Миятович и Янис Каргас. Героите отпреди седмица Паулиньо и Давиде Мариани стартират, отдясно действа Станислав Иванов. 

Левски - Ружомберок 2:0 (4:0 общ резултат)

Голмайстори: 1:0 Мариани (32), 2:0 Алар (90)

Левски: Милан Миятович, Живко Миланов, Янис Каргас, Нуно Рейш, Иван Горанов, Кали Тиам, Мартин Райнов (78-Алар), Давиде Мариани, Станислав Иванов, Паулиньо (72-Юруков), Станислав Костов (58-Здр. Димитров)

Ружомберок: Иван Крайчирик, Матей Чурма, Ян Масло, Михал Йонек, Александер Мойжиш, Тихомир Костадинов (70-Хашек), Далибор Такач (65-Бренкуш), Тварджик (75-Новотни), Кристи Косе, Петер Гал-Андрежли, Стефан Герец

София, ст: "Георги Аспарухов", закрити врата
Съдия: Вячеслав Банари (Молдова)
Жълти картони: Мариани (Левски); Гал-Андрежли, Тварджик (Ружомберок) 

Най-интересното по минути:

1' Начало на мача.

6' Опасно центриране за Ружомберок от фаул. Ян Масло надскача всички и засича с глава, но топката му идва високо и излиза в аут.

12' ШАНС ЗА РУЖОМБЕРОК! Ян Герец се справя с Иван Горанов, озовава се на чиста позиция и стреля. Милан Миятович обаче внимава и спасява!

13' Далечен удар на Паулиньо, получава се рикошет и топката излиза в корнер, след който гостите чистят.

15' Костов намира Мариани в наказателното поле, но ударът на швейцарецът е изключително неточен.

21' Скучни минути на "Герена". 

28' НОВ ПРОПУСК ЗА ГОСТИТЕ! След хубава атака с няколко бързи подавания, Костадинов намира връхлитащия Гал-Андрежли в наказателното поле. Той засича от движение до точката за дузпата, но топката излиза в аут. 

32' ГОООООЛ! Левски повежда. С основна заслуга за гола е младият Станислав Иванов. Той овладява трудна топка в половината на гостите, след което Мариани стига до кълбото и подава към Станислав Костов. Нападателят извежда младия Стаси сам срещу вратаря с отличен пас през центъра на защитата. Крайчирик успява да спре Иванов, но топката попада в швейцареца, който няма как да сбърка - 1:0 за "сините"!

43' Масла засича с глава след центриране от корнер, но в аут. 

45' Край на първото полувреме.

46' Начало на второто полувреме.

54' Разбъркване в наказателното поле на Левски след фаул, но защитата успява да изчисти.

55' ПРОПУСК ЗА ГОСТИТЕ! Гал-Андрежли се справя с Живко Миланов, озовава се на чиста позиция по диагонала, но ударът му излиза в аут.

58' СТРАХОТЕН ПРОБИВ НА ГОРАНОВ! Защитникът тръгва от центъра, освобождава се от противник, напредва и стреля мощно, но над напречната греда. 

71' ПРОПУСК ЗА ЛЕВСКИ! След рикошет, топката попада в Мариани, който стреля от отлична позиция, но в аут. 

72' НОВ ШАНС ЗА ЛЕВСКИ! Станислав Иванов с фамозен дълъг пас извежда Здравко Димитров по диагонала. Той елиминира опонента си и стреля, но вратарят избива!

73' След последвалия корнер Каргас засича с глава в аут. 

74' МАЧЪТ СТАВА НАПЕЧЕН! Новотни направи за смях Юруков и центрира в наказателното поле. Там Герец засича от границата на вратарското поле, но в аут.

75' НОВО ПОЛОЖЕНИЕ! Димитров е изведен очи в очи от Райнов с вратаря. Новото попълнение пробва технично изпълнение, но Крайчирик избива!

80' НОВ ШАНС ЗА ЛЕВСКИ! Димитров е изведен от Дени Алар и стреля, но за сетен път вратарят го лишава от гол! 

82' Удар на Мариани към далечния ъгъл излиза в аут. 

90' ГООООЛ! Тиам намира Алар в наказателното поле и от воле той прави 2:0 за Левски!

90' Край на мача.