Уважаеми читатели на Gol.bg, започваме да ви представяме новата ни рубрика "Фен зона"

В нея ще имате възможност всеки един от вас да напише/изкаже вижданията си по важен за него спортен/футболен въпрос.

Материалите ви ще бъдат публикувани в сайта, като авторските права остават в полза на Gol.bg.

Сета е моментът да излеете мъката и възхвала за любимите си отбори и личности. С най-добрите и талантливи от вас ще изготвим и специални блиц-интервюта.

Днес публикуваме материала на Лъчезар Велев за най-добрия ни тенисист Григор Димитров, триумфирал в Бризбън миналия уикенд.

Изпращайте вашите материали на info@gol.bg.


След всички трудности и перипетии - оплюван и мразен от своите и възхваляван и ценен от чуждите, Григор Димитров е нашият диамант в спортните среди.

Благодарение на него, хората на Запад знаят, че съществува една малка държава в Източна Европа, наречена България. След всички жълти новини с кого ляга и става, въпреки лошия период, той остана фокусиран и верен на спорта и не се превърна в новия Валери Божинов . 

Григор е позитивното лице на България. Така не ни свързват само с лоши неща и хора. И ето дойде и Бризбън 2017. След победи над играчи в Топ 40, от които и 3 последователни над противници от Топ 10, Димитров спечели петата си титла. Стори го в Северозападния щат Куинсленд. 

Той напомни за себе си (не без помощта на новия треньор Дани Валверду) и даде заявка, че може да е сред най-добрите и това да не е за краткосрочно време. 

Сега Григор ни зареди с големи надежди и очаквания за предстоящия турнир от големия шлем Откритото първенство на Австралия, където може да навлезе дълбоко в турнира и да продължи изкачването си към върха на световния тенис елит.

Както и домашния турнир в София. Очаквам все пак да го подкрепим и да му покажем любовта си към него, а той да ни отвърне с прекрасната си игра и титла. Ако не го направи, нека не забравяме, че и той е човек и може да греши.

От нас се иска безрезервна подкрепа, защото ако не можеш да подкрепяш любимеца си когато губи, то нямаш право да се радваш с него когато печели. Напред Григоре - за теб, за нас, за България! Ти можеш, ти знаеш как! 

 

Лъчезар Велев, специално за Gol.bg