Уважаеми читатели на Gol.bg, продължаваме да ви представяме рубриката ни "Фен зона".

В нея ще имате възможност всеки един от вас да напише/изкаже вижданията си по важен за него спортен/футболен въпрос.

Материалите ви ще бъдат публикувани в сайта, като авторските права остават в полза на Gol.bg.

Сега е моментът да излеете мъката и възхвала за любимите си отбори и личности. С най-добрите и талантливи от вас ще изготвим и специални блиц-интервюта.

Днес публикуваме материала на Петър Стоилов, който изразява интересна позиция за големите звезди на световния футбол Лео Меси и Кристиано Роналдо.

Изпращайте вашите материали на info@gol.bg.

Лео Меси, Кристиано Роналдо, Лео Меси, Кристиано Роналдо, Лео Меси, Кристиано Роналдо, Лео Меси, Кристиано Роналдо... Кой е по-добър, който какви рекорди е счупил, кой колко трофея е вдигнал. Този спор ще съществува винаги, ще съществува като въпроса: "Кое е първо – кокошката или яйцето". Това са двама гениални футболисти, които ще влязат в историята на футбола, много поколения израснаха с фамозните им отигравания по терените, даже лаиците знаят кои са Меси и Роналдо.

Двамата обаче никога няма да имат ореола на Диего Марадона, на Пеле. Лео и Кристиано са в напрекъсната надпревара, натискат педала за газта до дупка, все едно са пилоти от Формула 1, в още едно отношение – заплати. Вече не толкова често, но имаше период, когато единият поднови договора си с клуба и другият се обижда, защото взима по-малко. Казано по друг начин – извиване на ръцете на клуба, изнудване, алчност и т.н. Те са гениални футболисти, но и съвършени егоцентрици. Бъркат се там, където не им е работата – управлението на клуба, дават акъл за селекцията, за треньорите... Двамата вече се смятат, че са по-големи от Барселона и Реал Мадрид, което е крайно нагло. Двата колоса ги е имало много преди тях, ще ги има много след тях и някой ден рекордите им ще паднат.

Погледнете един Джанлудижи Буфон, например. Или Мануел Нойер. Играчи от класа, също легенди, могат да си позволят всичко, ако искат и те ще се превърнат в егоцентрици. Но не го правят. Защото са джентълмени, знаят, че клубовете им са по-големи от тях, не се пречкат и не се бъркат там, където им е работата. Някога да сте виждали един от двамата да спори и да напада съдията, след като е сбъркал? Не, няма и да видите. А Меси и Роналдо го правят нон стоп, държат се така все едно всички са им длъжни. Та даже и с противниковите футболисти.

Но все се намира някой като Марио Манджукич, който да "дръпне ухото" на "малкия" Лео. Или като Киелини, който да каже в очите на Роналдо, че е ревльо и по-добре да спре с цирковете, а да са се стегне. Гениални футболисти, няма спор, но от високо се пада най-лесно. В Юве и Байерн никога няма да видите подобни играчи, всички там са наясно, че отборът, подчертавам отборът, е на първо място, над всичко, стои много над личните цели. И в заключение искам да се обърна към Радул Щерев. Преди време четох негов коментар, че Юве и Байерн са "мераклии от периферията" и не могат да спечелят Шампионска лига. Е, видяхме какво се случи снощи на надменния Меси, сигурен съм, че тази вечер същото очаква и Роналдо.

Петър Стоилов, специално за Gol.bg