Уважаеми читатели на Gol.bg, продължаваме да ви представяме рубриката ни "Фен зона".

В нея ще имате възможност всеки един от вас да напише/изкаже вижданията си по важен за него спортен/футболен въпрос. 

Сега е моментът да излеете мъката и възхвала за любимите си отбори и личности. 

Днес публикуваме нов материал на върлия привърженик на ЦСКА Александър Линдарев, който отново прави анализ, свързан с клуба на сърцето му.

Изпращайте вашите материали на info@gol.bg.


Вече 10 години месеците юни и юли преминават под изключително напрежение за ЦСКА и всички червени привърженици. Като започнем от 2008 година и отнетия лиценз за Европа, минем през изключването на отбора във „В” група, смяната на търговското дружество, проблемите с евроучастието от миналата година. Цял куп сътресения - дългове, неплатени заплати, емблема, търг. 

Цялата тази неразбория през годините доведе и до там, че малка група фенове, щедро спонсорирани и безрезервно подкрепяни от враговете на ЦСКА си направиха чисто нов клуб - антипод на отбора от „Борисовата градина”, кръстиха го „Футболен Клуб Централен Спортен Клуб на Армията 1948” и започнаха да играят по селските групи, че даже и си вярват, че са ЦСКА. Вдигат шум до небесата, а удобните медии, търсещи сензация, ги отразяват сякаш са някакъв фактор.

Поредният блъф от тяхна страна беше съвсем скоро. Платили на някакъв българин, работещ в сайта на УЕФА, да влезе в профила на ЦСКА и да му добави историята на Литекс. Разбира се този проблем беше своевременно решен и след бързата реакция на клуба, вече всичко с профила е наред, а „мнимият” редактор беше принуден да си изтрие профила във фейсбук, след вербалната атака, на която беше подложен от червена България. 

По-голямата част от феновете останаха здраво стъпили на земята и знаеха, че има нещо гнило в цялата работа. Някои по-плахи и неуверени се поддадоха и изпаднаха в лека паника, но в крайна сметка всичко си дойде по местата и единственото, което сега предстои за ЦСКА е да допише нови велики страници към славната си история. История, която никой не може да пренаписва, подменя, заменя или изтрива. 

Вече и на малките деца е ясно, че „авиаторите” надуват балон, който рано или късно ще се спука, а шумът от спукването и мръсотията, която ще излезе отвътре, ще залее само и единствено самозабравилите се 50 еничари, които се опитват да се гаврят с най-великия отбор в България.


Александър Линдарев, специално за Gol.bg