Уважаеми читатели на Gol.bg, продължаваме да ви представяме рубриката ни "Фен зона".

В нея ще имате възможност всеки един от вас да напише/изкаже вижданията си по важен за него спортен/футболен въпрос. 

Сега е моментът да излеете мъката и възхвала за любимите си отбори и личности.

Днес публикуваме материал на Генади Владиславов, който се спира на любимия си клуб Барселона и специално на Артуро Видал.

Изпращайте вашите материали на info@gol.bg.


Любовната история между Артуро Видал и Барселона е повече от странна и в момента прилича на сценарий от сапунен венецуелски сериал.

Макар да има действащ договор с клуба до 30 юни 2021 година, чилиецът заведе иск за неизплатени бонуси. И близо 24 часа по-късно беше на път да стане герой в градското дерби с Еспаньол.

Видал влезе на почивката и вкара втория гол за своите, които изпуснаха да победят "папагалчетата" като гости в събота. След мача Артуро беше похвален от треньора си Ернесто Валверде. И продължава да съди своя работодател...

Днес стана ясно, че Барселона няма намерение да продаде биткаджията на Интер. Треньорът на италианците Антонио Конте иска южноамериканеца на всяка цена, тъй като го познава отлично от съвместния им период в Ювентус.

За всички е ясно, че Крал Артур(о) предизвиква свой трансфер със заведения иска срещу Барса, но каталунците нямат никакво намерение да го продават, въпреки статута му на резерва. Валверде вече е говорил с футболиста и му е обяснил, че има нужда от него.

Планът на испанския шампион е да се изчака до лятото, когато двете страни ще седнат на масата за преговори и ще решат дали ще продължат заедно. В същото време обаче Интер натиска, а Конте не е от хората, които се предават лесно. Клубът от Милано иска Артуро още този месец, тъй като той е човек, който знае как се печелят титли.

На стадион "Ноу Камп" са уверени, че Видал ще приеме ролята си и ще дава всичко от себе си на терена. В събота той показа, че е 100%-професионалист, защото малцина биха дали всичко от себе си за своята фирма, докато я съдят... По настояване на агента си, но това вече е съвсем друга история.

Чилиецът се намира в отлични отношения със съотборниците си, а трудът му не остава незабелязан и от феновете, които аплодират сърцатата му игра. И могат да му простят прекалената емоция, която показва на игрището и в... съдебната зала.

Всичко обаче може да се промени, ако Интер извади неустоима оферта за играч, който има само година и половина до края на договора си. Възможно е това да е целта и на каталунците - просто да вдигнат цената на Видал и бракът без обич да приключи моментално.


Генади Владиславов, специално за Gol.bg