Лудогорец уволни Стойчо Стоев след равенството 0:0 със Славия. Новината разкри изпълнителният директор на клуба Ангел Петричев пред камерите на Диема Спорт след края на мача. Така в реванша от плейофите на Лига Европа “орлите” ще бъдат водени от Станислав Генчев и Здравко Здравков, които досега бяха в екипа на Стоев. 

“Стойчо Стоев вече няма да бъде старши треньор на отбора. Разговарях със собствениците преди малко, Станислав Генчев и треньорът на вратарите Здравко Здравков, ще разговарям утре с тях, те да водят отбора в предстоящия плейоф. Неприятна ситуация, но това е решението на ръководството и собствениците на клуба. 

Съветвам журналистите да няма спекулации, защото няма решение, кой ще поеме Лудогорец. Предстои да видим и да решим. Собствениците не са доволни от игровия облик. Бяха закупени доста нови попълнения, с цел да бъде повишено нивото, а не както играхме през пролетта, когато станахме на косъм шампиони. Целта беше да повдигнем качеството на игра, към този момент това нещо не се получава. Футболистите ни са доста сериозно качество и ние не можем да се задоволяваме с тази игра, която виждаме в последните мачове”, заяви Петричев. 

Изпълнителният директор на Лудогорец засегна и съдийството на Стефан Апостолов, който според него е “опорочил” мача. Депутатът дори се извинил на играчите на Славия за скандалния червен картон на Антонис Стериакис. 

“Това беше опорочен мач, в който и двата отбора бяха ощетени грубо. Съжалявам за това младо и талантливо момче Стериакис, че получи незаслужен червен картон. Но този червен картон повлия негативно и на нашата игра. После съдията тръгна да компенсира и беше отменен чист наш гол. Колеги ми казаха, че е имало и други груби грешки. Тези две точки, които загубихме днес, не решават първенството и бъдещето на Лудогорец, но ние се чувстваме ощетени за пореден път. 

Надявам се за в бъдеще да бъдат намелени тези съдийски грешки, защото този мач започна атрактивно и завърши по един срамен начин. Станах свидетел как съдията се извиняваше на футболистите на Славия, че е направил човешка грешка. Но във всеки мач се допуснат грешки и срещу нас. Но не съдиите са основната причина за точките, които загубихме. Ние си имаме вътрешни проблеми и трябваше да вземем решение”, каза още Петричев.