Милан победи категорично СПАЛ с 4:0 в двубой от 24-ия кръг на италианската Серия А, игран на стадион "Паоло Маца".

Патрик Кутроне се разписа на два пъти за "росонерите", а Лукас Билия и Фабио Борини добавиха по едно попълнение. Така футболистите на треньора Дженаро Гатузо заграяха за мача от 1/16-финалите на Лига Европа срещу Лудогорец в четвърък. 

След тази победа Милан вече се намира на 7-ото място с актив от 38 точки, с 2 повече от тима на Аталанта, който в 19:00 часа гостува на Кротоне.

<iframe width="560" height="315" src="https://www.youtube.com/embed/35UIxW3Uf_Y" frameborder="0" allow="autoplay; encrypted-media" allowfullscreen></iframe>

Двубоят започна по мечтан начин за гостите. Още във втората минута Патрик Кутроне беше на точното място в точното време, за да овладее отбитата топка в наказателното поле и да я изстреля във вратата - 0:1.

Попадението бе като шамар за футболистите на СПАЛ и те видимо заиграха по-агресивно, поглеждайки все по-често към вратата на Джанлуиджи Донарума.

В 22-ата минута Федерико Вивиани се включи точно навреме в наказателното поле и нанесе опасен удар с глава към вратата, но топката профуча покрай левия страничен стълб.

Въпреки пресата на домакините, футболистите на Милан все пак стигнаха до опасно положение в 33-ата минута. Хакан Чалханоглу се възползва от свободното пространство пред себе си и отправи хубав изстрел към вратата, но топката изсвистя покрай дясната греда.

Две минути по-късно вратарят на СПАЛ Алекс Мерет направи сензационно спасяване, за да предотврати огромна възможност за гол. Отбита топка стигна до Джакомо Бонавентура в наказателното поле и той шутира, но стражът се намеси блестящо и предотврати опасността.

В 42-ата минута Федерико Вивиани отправи страхотен изстрел от пряк свободен удар, но за късмет на безпомощния Донарума, топката нацели дясната греда на вратата. Така първото полувреме приключи без повече голове.
През втората част футболистите на Милан леко подобриха играта си. В 52-ата минута Франк Кеси получи топката в малкото наказателно поле след центриране от свободен удар, но не успя да отбележи. Ударът му към долния ляв ъгъл беше блокиран от един от защитниците.
В 65-ата минута Патрик Кутроне се оказа на точното място в точното време, за да овладее отбитата топка в наказателното поле и да я изстреля във вратата, правейки резултата 0:2.

В 73-ата минута Лукас Билия се възползва от детинска грешква в защитата на СПАЛ и открадна топката на няколко метра от границата на наказателното поле. Футболистът се възползва от излезлия напред Мерет и прати кълбото технично във вратата.

В добавеното време на двубоя Рикардо Монтоливо направи великолепно подаване към Фабио Борини, който от наказателното поле шутира към вратата и оформи крайния резултат.

СПАЛ - Милан 0:4

Голмайстори: Патрик Кутроне (2, 65), Лукас Билия (73), Фабио Борини (90+1) 

СПАЛ: Мерет, Симич, Саламон, Фелипе, Лацари, Луис (Палоши 54'), Вивиани, Граси (Скиатарела 62'), Матиело (Драме 85'), Куртич, Антенучи
Треньор: Леонардо Семпличи

Милан: Д. Донарума, Абате, Бонучи, Романьоли, Родригес, Кеси (Борини 84'), Билия (Монтоливо 75'), Бонавентура, Сусо, Чалханоглу, Кутроне (Андре Силва 77')
Треньор: Дженаро Гатузо

Ферара, стадион "Паоло Маца"
Съдия: Маурицио Мариани
Жълти картони: Симич, Матиело, Скиатарела (СПАЛ); Кеси, Билия, Бонучи (Милан)