Отборът на Дижон продължава с отличното си представяне във френското първенство и заедно с Пари Сен Жермен единствени имат по 9 точки след първите три кръга. Това е най-добрият старт в историята на бургундския клуб, който миналата година в директния мач с Пари Сен Жермен беше размазан с 0:8.

Но сега отборът спечели с 4:0 при гостуването си на Ница с Марио Балотели и има същия голов баланс, какъвто и грандът от Париж- плюс 7 гола.

Водени от Патрик Виейра, домакините от Ница стартираха мача много амбициозно и атакуващо и създадоха две чудесни положения в ранните минути. В 34-ата минута след страхотна работа на Ален Сен-Максимин по крилото, топката попадна в Пиер Леес-Мелу, който обаче пропусна целта.

Само две минути по-късно Мизиян Мауледа, оставен непокрит от защитата на Дижон, получи подаване на левия фланг, но също беше неточен. Мауледа, който е юноша на Лион, направи още един пропуск- в 57-ата минута.

Но след това гостите от Дижон преподадоха истински урок по ефективност, след като вкараха четири гола от общо осем отправени в очертанията на вратата.

В 67-ата минута резултатът беше открит, след като Найеф Агуерд се разписа с глава, засичайки центриране на Енцо Лойдис. 2:0 стана в 83-ата минута благодарение на рвезервите Кейта и Осама Хадади, които направиха двойно подаване и последният се разписа.

Абдулайе Жюл Кейта направи третото попадение в 86-ата минута, а в добавеното времеоформи крайното 0:4 след пас на Наим Слити. Въпреки че се появи като смяна, Кейта беше избран за играч на мача.

Ним претърпя първо поражение през сезона, след като беше победен с 0:1 при гостуването си на Тулуза. Марк Андре Градел осигури успеха на домакините от дузпа десет минути преди края.

С тази победа Тулуза също има 6 точки и се придвижи на 6-о място. Ним е на 4-5 място с 6 точки, колкото има и Реймс, също претърпял първо поражение.

Червените от Реймс бяха сразени с 1:4 при гостуването си на Амиен, а Муса Конате се разписа на два пъти, покачвайки на 4:0 в рамките на 7 минути през второто полувреме.