На 12.01.2019 г. на терените на спортен комплекс “Olemasport”, намиращ се в град София, бул. Андрей Ляпчев 70, ще се проведе поредното издание на благотворителните турнири на доброволческата инициатива „Футбол с кауза“.

Този път новогодишната надпревара ще се проведе в подкрепа на 3-месечната София, която е родена с много рядка аномалия – липса на жлъчни пътища и на жлъчен мехур. Подобно увреждане се среща при 2-3 деца на 30 000. Становището на лекуващите лекари е, че детето се нуждае спешно от трансплантация на черен дроб.

В момента момиченцето се намира на лечение в немска клиника, чиято цел е да удължи времето на живот на детето до трансплантацията и възможността на семейството да събере непосилната сума от около 250 000 евро. Открита е дарителска сметка за набиране на средства, за бъдеща чернодробна трансплантация и лечение на детето:

Дарителска сметка (в BNG):
BG07 FINV 9150 1317 2500 09
Банка: FiBank
Титуляр по сметката: София Антонио Савова

Верни на традицията, от „Футбол с кауза“ отново ще допуснат за участие отборите, които са направили дарение в размер на минимум 500 лв (петстотин лева) по дарителската сметка на София. По този начин се гарантира пълна прозрачност и гаранция, че 100% от дарените средства отиват за лечението на детето.

За компании, сдружения или друг вид юридически лица, които се нуждаят от официален документ за направеното дарение, с радост ще се съдейства за изготвянето на дарителски договор, който ще бъде подписан от бащата на София – Антонио Савов.

Броят на отборите, които ще участват в турнира е 16 като те ще бъдат разпределени в 4 групи по 4 отбора. Всеки отбор ще изиграе гарантирано поне по 3 срещи с продължителност минимум 20 минути на принципа „всеки срещу всеки“ в груповата фаза, след което следват четвъртфинали между първите и вторите отбори от всяка група, полуфинали и финал. Среща за трето място не се играе като и двата отбора, отпаднали на полуфинал получават купа и бронзови медали. Отборът, отпаднал на финал получава купа и сребърни медали, а шампионът в турнира получава купа и златни медали. 

За допълнителни въпроси можете винаги да се свържете с организаторите като посетите фейсбук страницата ни Футбол с кауза или страницата на събитието - Футбол с кауза  - Заедно за Софи - Новогодишен турнир 2019,  където ще публикуваме актуална информация относно турнира. 

Ако желаете можете да изпратите снимка на своя отбор, която ще бъде качена на официалната страница на събитието във Facebook. Поставянето на рекламни материали на дарителите е възможно след консултация с организаторите относно тяхното позициониране.