С гол на Суат Сердар преди почивката Шалке'04 спечели с 1:0 като гост на Хановер дългоочаквана победа, която спря пропадането на кралскосините в Бундеслигата.

С 26 точки след 27 мача те се придвижиха на 14-о място в класирането, на 6 от Щутгарт, намиращ се на мястото за плейоф за оцеляване.

Попадението на Сердар в 39-ата минута сложи край на серията от осем поредни мача без победа във всички турнири, като в момента начело на отбора е ветеранът Хууб Стевенс в своя трети период тук. Хановер също има едва една победа в последните осем мача и с 14 точки е на последното място и е най-сериозния кандидат за изпадане.

Първата сериозна опасност за гол беше именно за зелено-черните, като вратарят на Шалке'04 Александер Нюбел трябваше да спасява удар на Хенрик Вайдант. В другия край на терена шут На Бенжамен Стамбули беше спасен от стража на домакините Михаел Есер, а малко по-късно дойде и попадението на гостите.

Имаше и момент на щастие за гостите, тъй като подаването на Стамбули рикошира в крак на бранител, преди да попадне в Сердар и той да отбележи от 7-8 метра своя първи гол за клуба. Домакините взеха контрола върху играта през второто полувреме, но пропуснаха няколко добри атака и така не стигнаха до изравнителен гол.