Бившият треньор на Левски Делио Роси дебютира с издънка на новото си работно място. През седмицата 59-годишният специалист пое Палермо със задачата да спечели директна промоция в Серия „А“. За целта „росанерите“ трябва да финишират на едно от първите две места.

Както е известно, Роси се провали начело на „сините“. Той загуби финала за Купата на България преди година от Славия след дузпи, а след това отпадна в Лига Европа от лихтенщайнския Вадуц.

В мач от 35 кръг сицилианският тим гостува на борещия се за оцеляване в Серия „Б“ Ливорно и направи 2:2. Палермо стигна до точката благодарение на гол на Александър Трайковски минута преди края. Илия Несторовски откри резултата за гостите в 41-ата минута от дузпа. Домакините обърнаха с попадания на Алесандро Диаманти и Филип Райчевич.

Равенството остави Палермо на трето място в класирането с 58 точки, на две зад Лече, който по-късно днес приема Бреша. Лидер е Бреша с 63. До края на сезона Палермо и Лече имат да изиграят по три мача, докато Бреша ще има четири срещи.