Босът на Локомотив Пловдив Христо Крушарски отправи сериозна закана преди предстоящия двубой срещу Лудогорец в четвъртия кръг на efbet Лига. Колоритният собственик на „смърфовете” заяви, че за разлика от последната среща между двата тима, този път неговият отбор ще цели да покаже добър футбол.
 
Бизнесменът обяви, че вече е оставил зад гърба си от спечелената миналия сезон Купа на България, а погледът му остава насочен в бъдещето.
 
„Благодаря на момчетата за това, което направихме. Това беше един път доста дълъг и тежък, с много перипетии, но в края на краищата радостта удовлетворява”, заяви Крушарски пред DIEMA SPORT.
 
„За пари никога не говоря, а говоря за нервите. За една година побелях още повече. Нервите никога не се плащат с пари. Ние сме така с мисълта за групите в Лига Европа, така че гледаме напред. Настройката е доста голяма. Отборът е амбициран и прави това, което трябва да направи.
 
Когато назначих Бруно Акрапович, го направих и стоях зад него до края. Никога не си оставям нещата така, не оставям човек, на който не му имам доверие. Същото беше и с Илиан Илиев, когато го взех, но там станаха и други неща… Животът продължава.
 
Когато видя, че човекът, който съм взел, си върши работата и изпълнява политиката, аз стоя зад него. Плюенето беше върху мен основното, върху него – по-малко. Сега не търся реванш от него. Искам всички да се радваме и да изживяваме успехите”, каза още босът на Локо Пд. 
 
„Мисля, че срещу Лудогорец винаги сме играли и правили добри мачове, макар и последният път да бяхме „опълченците на Шипка”. Този път ще покажем добър футбол. Не мач, а добър футбол. Срещу един отбор, който се гради с години и има политика за футбол, трудно се работи.
 
Аз мога да кажа, че съм конкурент, но не съм малък конкурент. Това ще се види. Обикалям света и не бях запален по футбола. От 1984 година не бях гледал мачове. Сега през последните години изгледах толкова мачове, колкото едва ли някой е гледал през живота си. Футболът, който играем ние, още не е на нивото, на което трябва да бъде. След като трибуните са празни, значи театърът е много слаб”, заключи Крушарски.