Каляри официално преотстъпи родния национал Кирил Десподов на австрийския гранд Щурм (Грац) до края на сезона, а сделката бе обявена и от двата отбора.

Така крилото се събра с бившия си наставник в ЦСКА (София) Нестор Ел Маестро, който пое съвсем скоро тима от Грац и двамата ще могат отново да работят заедно. 

В новия си клуб при всички положения българинът ще получи значително по-голям шанс за изява и ще може да разгърне потенциала си.

"Мисля, че със своята динамика и голмайсторски нюх Десподов ще успее да обогати нашия отбор в предни позиции. Самият факт, че привлякохме Футболист номер 1 на България от италианската Серия "А", е доста задоволителен", коментира спортният директор на австрийците Гюнтер Крайсл. 

Самият Десподов обяви пред клубната телевизия и първите думи след трансфера си.

"Преминавам в един отличен клуб и искам да печеля всеки един мач оттук насетне. Очаквам с нетърпение да работя отново с Нестор Ел Маестро", сподели нападателят.

<iframe src="https://www.facebook.com/plugins/video.php?href=https%3A%2F%2Fwww.facebook.com%2FSKSturm%2Fvideos%2F369858980595288%2F&show_text=0&width=560" width="560" height="315" style="border:none;overflow:hidden" scrolling="no" frameborder="0" allowTransparency="true" allowFullScreen="true"></iframe>