Волейболистите от националния отбор на България ще играят срещу Словения на 1/8-финалите на Европейското първенство. Това стана ясно, след като преди малко словенците загубиха последния си мач от Група С, на която са домакини, от настоящия европейски шампион Русия с 0:3 гейма.

Така Словения завърши на второ място в своята група с 3 победи, 2 загуби и 9 точки и на 1/8-финалите трябва да срещне третия от Група А, който е България. Дори при победа на Турция над Финландия с 3:0 в последната среща от Група С по-късно тази вечер, то Южните ни съседи ще останат трети също с 3 победи, 2 загуби, 9 точки и геймово съотношение 10:7, но ще бъдат с по-лош точков коефициент, тъй като трябва да бият с огромна точкова разлика (б.р. 3:0 гейма с по 25:6), което звучи като мисия невъзможна.
 
Мачът между България и Словения ще бъде в събота (21 септември) от 21,30 часа българско време в зала "Дворана Център Стожице" в Любляна. Преди това от 18,30 часа ще се играе другия 1/8-финал в словенската столица между "Сборная", която стана категоричен победител в Група С, и Гърция, която остана 4-а в Група А. Победителите от двете срещи пък ще трябва да играят един срещу друг на 1/4-финал, който ще бъде в понеделник (23 септември) отново от 21,30 часа в Любляна.