Александър Бублик ознаменува добрата си седмица в Чънду с още една победа и се класира на втория си АТР финал в кариерата. Състезаващият се за Казахстан руснак надигра Лойд Харис със 7-6(6) 6-4, за да стигне до мач за титлата на Chengdu Open.

Победителят приключи срещата с 21 аса, 9 двойни грешки и 89% (39/44) спечелени точки на първи начален удар. Световният №71 се изправи и пред един брейкбол, който не успя да спаси, но реализира два пробива. Бе по-добър и в тайбрека на първата част.

Припомняме, че Григор Димитров бе на няколко точки от записването на юбилейна победа №300 в Тура. Българинът обаче отпадна на 1/4-финалите на турнира в Чънду от категория „АТР250“, след като поведе със сет именно на Александър Бублик, но отстъпи със 7-5 7-6(9) 6-7(3).

Същевременно Пабло Кареньо Буста се класира на първия си финал през сезона, след като победи в Чънду Денис Шаповалов с 6-3 6-4. Интересно е, че испанецът и канадецът могат отново да се изправят един срещу друг още във втори кръг в Токио следващата седмица.