Голямата звезда на българския волейбол - Цветан Соколов изглежда не иска Силвано Пранди да напуска националния отбор.

Диагоналът заяви, че специалистът се опитва да въведе нова система на игра, която изисква време, за да може да се види като краен резултат. Той е останал доволен от тренировъчния процес при Професора, но не би се наел с прогноза за неговото бъдеще.

"Не съм чел новини, гледам да се откъсна от това, което се случва около волейбола в момента. Разбрах, че има условия, но това си го решават федерацията и треньорът. Треньорът ще прецени дали да остане, или да се оттегли. Само той може да вземе това решение. Аз мога да кажа че Силвано е треньор с голям опит зад гърба си. Постигнал е страшно много. Има различни виждания към волейбола. Има 42 години, ако не се лъжа, стаж във волейбола. В момента се опитва да наложи съвсем различна система на игра. Че не успяхме да се адаптираме към нея, че имаше много пропуски - така е. Но мисля че трябва време. Компромиси винаги трябва да се правят.

"Ние имаме една цел и тя е олимпиада...Един нов треньор може да вкара много неща в един отбор - както положителни, така и негативни. Смяна може да доведе до различна мотивация да бъде позитивна, но може и да направи така, че отборът да потъне. Нож с две остриета. Аз не съм имал проблеми с Пранди. С него съм се разбирал винаги. Той ми е дал пътя в този национален отбор. От тази гледна точка аз винаги ще му бъда благодарен. При него се тренира наистина добре. Всичко е статистика и математика.", каза пред bTV Соколов.