Български легионер в първенството на Армения се очертава като титуляр на десния фланг в отбраната на националния отбор за предстоящите 2 европейски квалификации, пише "24 часа'.

Заради контузията на Страхил Попов Георги Пашов от „Арарат-Армения" ще запише дебют и в турнирен мач за държавния тим, след като го направи в официална контрола при 1:3 от Ирландия в Дъблин. Попов пропусна домакинския мач на Касъмпаша срещу Коня от турското първенство, който неговият тим загуби с 1:4. Така Страхил не е играл от 21 септември.

Той става вторият бранител, който ще пристигне за стартиращия днес лагер на националния отбор контузен. Другият е централният защитник на Слован (Братислава) Васил Божиков. Това отваря шанс пред Камен Хаджиев да запише дебют за България. Футболистът на унгарския Академия Пушкаш, Кристиян Димитров от Ботев (Пд) и Антон Недялков (Лудогорец) са останалите опции за центъра на отбраната на България.

В същото време Пашов изигра пореден силен мач за Арарат-Армения. Българинът рита 90 мин при успеха с 2:0 над гостуващия Алашкерт в среща от 10-ия кръг на арменското първенство. Попаденията за тима отбелязаха Петрос Аветисян в 31-ата и Маилсон Лима в 87-ата мин.

Освен че свърши отлично задачите си в зашита, Пашов по традиция бе доста деен и при пробивите по дясното крило.