Английското издание Talksport обяви доста сензационно, че посланика на България в Англия Марин Райков подкрепя заканите на англичаните да напуснат терена при обиди на расова основа. 

Изданието публикува в сайта си разговор между бившия министър-председател и английския журналист Джим Уайт.

Известно е, че около мача между двете страни има голямо напрежение, а англичаните се опасяват, че ще бъдат атакувани на расова основа у нас и дори заплашват, че ако това се случи ще напуснат веднага терена.

“Бившият министър-председател Марин Райков подкрепя играчите да напуснат терена, ако получат обиди на расова основа по време на квалификацията”, е заглавието на статията.

"Екс-министър-председател на България е уверен, че няма да има расистки инциденти по време на квалификацията на Англрия за Евро 2020 в София - но ще подкрепи Трите лъва, ако напуснат терена заради расистки обиди към играчите", пише се още в материала.

След това следва изречението: “И Райков ще подкрепи Англия, ако напусне терена, докато играта продължава”, а после е цитиран и българският посланик.

“Разбира се, че ще (ги подкрепя), казва той в разговор с Джим Уайт. - Бих направил същото. Недопустимо е. Но оставам оптимист, че този мач ще донесе много емоции и взаимно уважение”, казва Райков, който е премиер на България за два месеца през 2013 година.

"Сигурен съм, че огромното мнозинство от българските фенове ще подходят с уважение и искрено се надявам да не станем свидетели на подобни проблеми”, каза още Райков.