Ботев (Пловдив) и Арда (Кърджали) завършиха 1:1 в мач от 14-ия кръг на efbet Лига, игран в Коматево. Фернандо Виана откри резултата за домакините в 64-ата минута, а само секунди след това Иван Коконов отбеляза във вратата на Янко Георгиев.

За Ботев това е седми пореден мач в първенството без победа. Тимът продължава да разочарова феновете си и след треньорската смяна - назначението на Ферарио Спасов на мястото на Желко Петрович. След равенството днес "жълто-черните" остават в дъното на класирането, заемайки предпоследното 13-о място с едва 10 точки в актива. Арда е седми с 19 точки. 

Припомняме, че в дебюта на Ферарио Спасов Ботев загуби с 0:1 от шампиона Лудогорец, като надеждите бяха Тодор Неделев и компания да стигнат до победата над Арда, което обаче не се случи във втората им поредна среща в елита. В първия кръг на еfbet Лига двата отбора завършиха 0:0. Дебютът на Арда в елита беше съпътстван от проливен дъжд, който отложи мача с 24 часа. В доиграването на следващия ден съперниците не успяха да си отбележат голове.

Днес пък си размениха по едно попадение в рамките само на минута. Фернандо Виана откри резултата в 64-ата след добро центриране на Филип Филипов от десния фланг. Бразилецът отбеляза красив гол с глава, но радостта на "канарчетата" не трая дълго. Иван Коконов веднага изравни. Топката попадна във вратата на Ботев и с известна доза късмет след удар на Деян Лозев в краката на Коконов, който бе непокрит на втора греда от Кристиан Димитров и отблизо не пропусна - 1:1.

За Ботев предстои гостуване на Дунав в Русе - на 6 ноември (сряда) от 13:00 часа, а Арда ще домакинства на Царско село - на 7 ноември (четвъртък) от 15:30 часа.

БОТЕВ (ПЛОВДИВ) - АРДА (КЪРДЖАЛИ) 1:1
1:0 Виана (63)
1:1 Коконов (65)
 
БОТЕВ: Янко Георгиев, Филип Филипов, Кристиан Димитров, Димитър Пиргов, Лазар Марин, Лъчезар Балтанов, Марко Перван, Димитър Тонев, Тодор Неделев, Станислав Шопов, Фернандо Виана

АРДА: Иван Караджов, Зоран Гаич, Илиас Хасани, Матеус Леони, Конър Рандал, Дарен Сидоел, Деян Лозев, Жоао Аморим, Румян Ховсепян, Радослав Василев, Иван Коконов