Президентът на Славия Венцеслав Стефанов изгледа контролата на "белите" с младежките ни национали, която завърши 3:3. Той не се изказа никак ласкаво за "А" тима ни, на когото днес предстои последната евроквалификация - домакинството на Чехия (от 19:00 часа). Стефанов не подмина и темата с желанието на Йордан Лечков да оглави Българския футболен съюз.

"Много ми харесаха момчетата от младежкия отбор. Това е показател, че имаме смяната, на която можем да разчитаме. То е толкова просто, фасулска работа. Когато сме имали млади футболисти, които се класират във фазите на евроквалификациите, винаги изкарваме добри млади футболисти. Трябва да им се дава шанс да играят цели мачове в клубните им отбори", коментира пред "Спортал" Венци Стефанов.

"С този отбор и с тези футболисти имам желание това нещо да се случи, но силно се съмнявам”, отговори босът на Славия на въпрос дали ще завършим с победа квалификациите за Евро 2020.

Той се върна и към паметната дата 17 ноември 1993 година - “Тогава имаше футболисти, големи имена. На Емо Костадинов това му беше звездния миг. Показахме, че можем да победим всеки отбор. После на световното първенство съдията ни ограби срещу Италия, отивахме на финал."

"Ако не се даваше на толкова чужди футболисти да играят, щяхме да имаме момчета, които достойно да защитават честта на България и сега, а не да имаме тези 12 поредни мача без победа. Дано Господ е с нас и да отидем на Евро 2020, но дори да се класираме - с този отбор и с този треньор нищо няма да се получи", песимист е Стефанов.

"Лечков излишно нагнетява напрежението, не му прави чест. Толкова  ли има мерак да управлява? Ако управляваш, направи така, че да има спокойствие", каза още босът на Славия.