Отборът на Славия започна подготовка за пролетния полусезон на шампионата с две нови попълнения, предаде БГНЕС. Това са полузащитникът Георги Вълчев от Ботев Враца и нападателят Ивайло Димитров – Косъма. Последният започва втория си престой при „белите”, след като игра за Арда и Етър.

„Много съм щастлив, че отново се връщам тук и имам честа да работя с това треньорско ръководство. Надявам се да оправдая гласуваното ми доверие“, заяви Димитров пред медиите. „И аз съм щастлив, че съм в отбора на Славия. Надявам се да се представим добре, да гоним и постигаме целите си, да сме живи, здрави и успехи“, допълни Вълчев.

До този момент Славия се раздели с петима футболисти – Владислав Узунов, Илиян Мицански, Николай Дюлгеров и Славчо Шоколаров напуснаха преди Нова година, а днес Давид Муньос премина в румънския Академика. Четирима юноши пък най-вероятно ще доиграят сезона като преотстъпени, за да трупат игрови опит.

„Отиваме в Турция да направим една хубава подготовка и да се подготвим за втория полусезон. Противниците за контролите са достатъчно сериозни, дано повторим резултатите от последните шест месеца. Аз съм максималист, искам отборът да напредва, показваме хубави игри и да постигаме резултати. Галин Иванов е играч на Славия, към момента няма оферти за него, но трансферният прозорец е отворен. Димитър Велковски също остава засега, той е добър футболист и заслужава да отиде в чужбина“, заяви треньорът Златомир Загорчич.

„Търсим добри играчи на всеки пост, евентуално крайни бранители, ако намерим ще е идеално. На първия лагер няма да има футболисти на проби, възможно е за лагера в Турция да пристигнат, но засега няма. Запазихме по-голямата част от футболистите, което е добре. Да, Галин е важен за нас и съм говорил с него. Ако се отвори за него оферта от чужбина, ще бъде идеално за него и за клуба, но ще загубим един добър футболист“, допълни сърбинът.

Славия ще изиграе шест контроли по време на лагера си в Алания, Турция между 17 януари и 7 февруари. Програма на контролите на Славия:

19 януари: Славия – Олександрия (Украйна);
21 януари: Славия – Оренбург (Русия);
25 януари: Славия – Спартакс Юрмала (Латвия);
29 януари: Славия – Серед (Словакия);
2 февруари – търси се съперник;
6 февруари: Славия – Мариупол (Украйна) и Славия – България до 19 години.