Бившата №1 в световния тенис Каролине Вожняцки изигра последния мач в кариерата си. Това стана факт, след като 29-годишната датчанка загуби с 5:7, 6:3, 5:7 от тунизийката Онс Жабур в третия кръг на Australian Open.

Още през миналата година Вожняцки беше обявила, че първият за годината турнир от Големия шлем, който спечели през 2018 г., ще бъде последната й проява като професионален тенисист.

25-годишната Жабур, който в първия кръг елиминира 12-ата в схемата Йохана Конта, а след това във втория отстрани и бившата №4 Гаролин Гарсия, сега приключи кариерата на датчанката, след като пласира 43 уинъра за победата си в Мелбърн.

Последният удар на Каролине Вожняцки в професионалния теис беше форхенд, който беше прекалено дълъг и излезе в аут. Така световната №78 се класира за четвъртия кръг на Australian Open за първи път в кариерата си.

След загубата си Каролине Вожняцки седна на стола си и започна да бърше сълзите на раздялата си с тениса.

„Мисля, че стана много добре, че приключих с грешка от форхенд в трисетов мач“, заяви шеговито датчанката, усмихвайки се през сълзи на публиката.

Датчанката дебютира в професионалния женски тенис през 2007 г. и оттогава спечели 30 титли, включително Australian Open през 2018 г. На 11 октомври 2010 г. стана №1 в световната ранглиста. За периода си като професионалистка Вожняцки спечели над 34 милиона долара от наградни фондове.