Българският ас в ски скока Владимир Зографски постигна отново силен резултат в Световната купа. На малката шанца в Ръшнов (Рум) той завърши 22-и с 224,7 т.
След първия опит Влади бе 19-и с 90.0 м, а във втория постигна 88.5 м. Германецът Карл Гайгер триумфира в надпреварата с 270.3 т (100 и 100 м). За него това бе четвър победа през сезона и общо пета в кариерата си.
Сънародникът му Щефан Лайе (Гер) е втори с 264.7 т (99.0 и 97.5 м). Лидерът в генералното класиране за Световната купа Щефан Крафт (Ав) е трети с 264.5 т (98.0 и 97.5 м).
Крафт остана на върха в подреждането за сезона след 22 от 29 старта с 1333 точки, а Гайгер е втори с 1235 точки. Трети с 1045 точки е Рьою Кобаяши (Япония), който не участва в състезанието днес, а Кубацки е четвърти с 1017 точки. Със седмото си влизане за сезона в топ 30-е вече е на 40-о място с 48 в ранглистата. Днес от 13,45 м в Ръшнов има нов старт за СК.







Румен Радев ще участва в честването на Ханука
Започна операцията по извеждане на танкера Kairos край Ахтопол
Костадинов: Няма вариант да подкрепим ново правителство в този парламент
Двама задържани след сигнали за изстрели и ранени на плаж в Сидни
Започна операцията по възстановяване и буксировка на танкера "Кайрос"
Украинска атака предизвика голям пожар във Волгоградска област
Плутониевият пъзел на Америка: От реликви от Студената война до амбиции за изкуствен интелект
Сбогувахме се с тези коли през 2025
Плюсове и минуси на газовата уредба при дизеловите двигатели
Поредното изискване на ЕС вдига цената на новите автомобили
Как да шофирате безопасно по заледен склон
България с три световни титли от Световното първенство на KWF
Вадим Немков спечели титлата в тежка категория на PFL
България с три шанса за медал днес на Европейското по бокс
Българската федерация по карате киокушин отличи най-добрите си състезатели за 2025
Чрез микропластмасата се разпространяват опасни бактерии
Клиника по неврохирургия в УМБАЛ „Св. Иван Рилски“ отпразнува своята 20-годишнина
Защо се будим малко преди алармата?
Наследствена ли е шизофренията?
Коментари
Напиши коментарНапиши коментар