Старши треньорът на Ботев Пловдив Ферарио Спасов заяви, че ЦСКА ги е победил заради грубите грешки, които „канарчетата“ са направили в защита.

„Двата гола паднаха след груби грешки в защита. ЦСКА се възползва от тях. Това беше разлика в днешния мач. Не мисля, че стояхме игрово по-лошо от ЦСКА на терена. При 0:1 имахме две ситуации, при които можехме да направим нещата по-интересни. Пожелавам успех на финала“, коментира Спасов.

„Мачът беше равностоен без положения пред двете врати. Те получиха предимство от гол, който ние си вкарахме.“

„В определени периоди през второто полувреме стояхме по-добре от ЦСКА. Ние не успяхме да отбележим гол и това е причината да сме победени. В никакъв случай не трябва да сме с наведени глави. Мачовете до тук бяха на много добро ниво“, добави треньорът на Ботев.

„ЦСКА беше по-прецизен в тези две ситуации и отива на финала. Пожелавам успех на отбора на ЦСКА. Ние се познаваме достатъчно добре. Здравословните проблеми натежаха. Аз съм доволен от представянето на момчетата. Хронична слабост ни е да излизаме на добри положения, а да не може да вкарваме. Когато не вкарваш, в такива мачове няма как да стигнеш до победата. Феновете трябва да са доволни от поведението на отбора“, продължи той.

„За следващия сезон трябва да намерим 3-4 попълнения, за да освежим отбора. ЦСКА вече картотекира пет нови футболисти. Мачовете, които предстоят до края са важни, но ние работим и трябва да направим така, че отборът на Ботев да има още по-класни футболисти и срещу силните отбори да изглеждаме като тим, който е способен да ги победи. Виктор Генев и Славчо Шоколаров са част от нашия отбор. Няма нищо друго конкретно“, каза още Ферарио Спасов.