Българският нападател на Специя – Андрей Гълъбинов, донесе обрата на своя тим при победата над Киево с 3:1. в мач от 30-ия кръг на Серия Б. И трите попадения за гостите бяха дело на Гълъбинов, а за Киево се разписа Джакопо Сегре.

През първата част не паднаха голове, като най-опасната ситуация бе в 17-ата минута, когато халфът на Специя Паоло Бартоломей уцели гредата, но не успя да вкара.

Домакините поведоха в 60-ата минута – Емануел Винято центрира с остро центриране прати топката в наказателното поле, където Сегре с мощен шут я прати във вратата на Специя.

Обратът за гостите започна в 72-ата минута, Паоло Бартоломей центрира от свободен удар, а Гълъбинов насочи топката в мрежата на Шемпер. Четири минути по-късно българинът отбеляза и от дузпа. Четири минути преди края на двубоя Гълъбинов оформи хеттрика си след асистенция на Джулио Маджоре.

Специя е на трето място във второто ниво на италианския футбол с 50 точки, само на точка от второто място, което дава право на директна промоция в Серия А. Киево са осми с 42 точки.

В друг мач от кръга Пиза победи Пескара с 2:1, а Валери Божинов остана на пейката и не се появи в игра за гостите.