Тотнъм загуби един от важните си играчи почти до края на сезона, след като Ерик Дайър бе наказан за 4 мача заради инцидента, при който атакува фен. 

Той бе глобен и с 40 000 паунда, след като бе признат за виновен от ФА в случая, в който се качи на трибуните в опит да се добере до привърженик и да потърси саморазправа с него, недоволен от обидите, които запалянкото отправил към брат му. Това стана след мача срещу Норич на 4 март за ФА Къп. 

В крайна сметка до физически сблъсък не се стигна и от полицията затвориха бързо случая, но от ФА наложиха сериозно наказание на играча, който ще пропусне мачовете срещу Борнемут, Арсенал, Нюкасъл и Лестър, като ще е на линия едва за сблъсъка с Кристъл Палас на 26 юли. От Тотнъм не планират да обжалват. 

„Обжалването носи други рискове, а сега той ще бъде на линия за следващия сезон. Знаем как се случват тези неща, така че не мисля, че ще обжалваме“ заяви Моуриньо, който вече в няколко мача използва Дайър като централен защитник, вместо като опорен халф. 

„Мисля, че на тази позиция се чувства по-добре, тъй като е уверен с топката и помага много при изнасянето и организирането на атаките от средата на терена“ изтъкна Специалния. 

Деле Али няма да играе и срещу Борнемут утре, след като има лека мускулна травма. Халфът пропусна победата над Евертън с 1:0.