Всички победители от 1/8-финалните двойки в Шампионска лига ще получат допълнителни бонуси от 10,5 милиона евро за класирането си сред най-добрите осем отбора в турнира на богатите. Това заяви редакторът на Gol.bg Веселин Коларов в предаването "Бизнес старт" по Bloomberg TV Bulgaria с водещ Христо Николов.

Гостът уточни, че отделно клубовете имат приходи още от телевизионни права, реклами, продажби на билети и т.н., като споменатата сума се отпуска от УЕФА за продължаване напред. "Освен това евроцентралата раздава бонуси за класиране в груповата фаза, за резултатите там, за отиване във всеки следващ кръг. Накрая шампионът на Европа печели около 100 млн. евро за участието си през целия сезон в турнира", добави Коларов.

Той заяви още, че днес ще се тегли жребият за 1/4-финалите. "Той е отворен, т.е. вече няма никакви ограничения и всеки може да играе срещу всеки. За първи път от 10 години четири английски отбора се класираха за тази фаза, докато испанските отбори регистрираха най-слабо представяне от 9 г. Германците също имат повод за разочарование, тъй като Байерн Мюнхен, Борусия Дортмунд и Шалке бяха отстранени. Това е невиждан срам за Бундеслигата от 13 г.", каза още гостът.

Вижте видео с целия разговор.