Отпадането от Ливърпул на 1/2-финалите в Шампионска лига се отрази и финансово на Барселона. Това заяви редакторът на Gol.bg Веселин Коларов в предаването "Бизнес старт" по Bloomberg TV Bulgaria с водещ Живка Попатанасова.

Той заяви, че освен приходи от УЕФА и рекламодатели, каталунците могат да изгубят пари и ако решат да продадат някой от своите футболисти. Причината е, че цената им се занижи заради фиаското на "Анфийлд".

"Най-яркият пример е Филипе Коутиньо. Неговото бъдеще е неясно от месеци заради слабата му форма. Съчетано с отпадането от Ливърпул, цената му се смъкна до 100 млн. евро ли с 28,6%. Спад има и при Иван Ракитич, който също е с несигурно бъдеще на "Камп Ноу". Даже и цената на Лео Меси претърпя срив с 11,1%, но е сигурно, че той няма да бъде продаден", заяви Коларов.

Едва ли за някого е изненада, че и Луис Суарес поевтинява. Гостът обясни, че има още една причина за това, освен напредването на възрастта му.

"И това е представянето му в Шампионска лига. Той няма гол в турнира като гост в 17 мача и срещу 16 съперника. Това е наистина много лоша статистика за централен нападател, чийто отбор има амбиции да доминира в Европа. Въобще, през последните три сезона Барса играе много слабо на чужда територия в елиминациите и допусна много тежки загуби, които костваха продължаването напред", добави Коларов.

Вижте видео с целия разговор