Трансферният баланс на Реал Мадрид и Барселона до момента е на минус. Това заяви редакторът на Gol.bg Веселин Коларов в предаването "Бизнес старт" по Bloomberg TV Bulgaria с водещ Христо Николов.

Испанските колоси са двата клуба, които са похарчили най-много пари за нови футболисти това лято. "Реал отдавна плати 303 милиона евро, а се раздели с играчи за 115 млн. евро. Така на "Сантяго Бернабеу" са на минус 188 млн. евро. Но се очаква Гарет Бейл и Хамес Родригес да бъдат продадени. Подобна е ситуацията и с Барса. Там балансът е на минус 108,6 млн. евро, но Филипе Коутиньо е с несигурно бъдеще", заяви Коларов.

Атлетико Мадрид, Ювентус и Манчестър Юнайтед допълват петицата на клубовете, които са похарчили най-много пари за нови попълнения до момента. "Испанците и италианците обаче са на плюс. "Дюшекчиите" купиха Жоао Феликс за 126 млн. евро, но продадоха Антоан Гризман за 120 млн. евро. От сделките това лято, клубът е на печалба с 67 млн. евро. При Ювентус балансът е почти равен – плюс 12 млн. евро. И това е сума след привличането на Матайс де Лихт. Очаква се "бианконерите" да се разделят и с някого измежду Пауло Дибала и Гонсало Игуаин", каза още гостът.

Той добави, че трансферният прозорец за входящи сделки в Англия затвори вчера, а в останалите големи първенства в Европа продължава още 24 дни. Гостът говори и за представянето на ЦСКА, Лудогорец и Локомотив Пловдив в мачовете им от 3-ия квалификационен кръг на Лига Европа.

Вижте видео с целия разговор!