Разгрома на Лудогорец с 5:1 над ЦСКА Москва донесе 570 хиляди евро в касата на разградчани. Това заяви редакторът на Gol.bg Веселин Коларов в предаването "Бизнес старт" по Bloomberg TV Bulgaria с водещ Христо Николов.

Именно толкова е бонусът от УЕФА за победа в груповата фаза на Лига Европа. "За равенство се получават 190 хил. евро, а за излизане от групите 500 хил. евро", обясни гостът, който не пропусна да похвали Лудогорец за представянето им в снощния мач.

После Коларов направи съпоставка с премиите от Шампионска лига. "Едва ли е изненада за някого, че там сумите са много по-големи. За това се казва турнирът на богатите. Само за реми в него бонусът е почти двойно по-голям от този за победа в Лига Европа – 900 хил. евро срещу споменатите 500 хил. евро", допълни той, след което спомена, че до момента в касата на Лудогорец са постъпили над 4 млн. евро от евроучастието през този сезон.

Гостът говори още за волейболните национали, които утре гостуват на Словения в мач от 1/8-финалите на Европейското първенство.  

Вижте видео с целия разговор