Легендата Магдалена Малеева очаква достигането на Григор Димитров до 1/2-финалите на US Open да е само началото на възхода за ракета №1 на България.

Гришо най-накрая успя да преодолее контузията в рамото и добрите резултати не закъсняха. На крачка преди финала в Ню Йорк той отпадна от Данийл Медведев след здрава битка.

"Преодоля кризата. Разбрах, че вече и рамото му е много добре. Баща му го каза вчера. Изследванията са показали, че всичко е наред, така че да се надяваме това да е само началото за Григор", заяви бившата №4 в света в предаването "Бизнес старт" по Bloomberg TV Bulgaria.

Най-младата от сестрите Малееви беше попитана и за наградните фондове и заяви, че никога не се е интересувала от тези неща. "Не съм знаела колко пари изкарвам за определен кръг или мач. Триумфирах в първа категория турнир, много голям. Наградният фонд беше 180 хиляди долара. Това съм го запомнила, но за мен парите никога не са били водещи за мотивация", добави Малеева, визирайки за една от десетте си титли на сингъл в WTA.

Вижте видео с целия разговор. В него Магдалена Малеева говори и за страничните фактори, които могат да дадат възход или да попречат на един тенисист.