Националният отбор на България по футбол днес ще научи съперника си в 1/2-финалните плейофи за класиране на Евро 2020. Това заяви редакторът на Gol.bg Веселин Коларов в предаването "Бизнес старт" по Bloomberg TV Bulgaria с водещ Христо Николов.

По думите му, вариантите за противник на "лъвовете " са три. Това са  Шотландия, Унгария и Израел. "Безспорно най-трудният опонент са "гайдарите". В 6 мача никога не сме ги побеждавали, а през 1987 г. е най-кошмарната ни среща с тях. Преди нея България се нуждае от равен, за да се класира на Евро 88, но падаме с 0:1 в София с гол в 87-ата минута. В момента шотландската звезда е защитникът на Ливърпул Андрю Робъртсън, който е оценен на 60 милиона евро. Това е два пъти повече, отколкото целият наш национален отбор", обобщи гостът.

Той каза още, че има варианти, при които Унгария и Израел да гостуват у нас. "Но това също не са лесни съперници. Срещу унгарците имаме отрицателна статистика в преките двубои. Звездата им е Доминик Шобошлай от Ред Бул Залцбург. Атакуващият халф струва 12 млн. евро. За сравнение, нашият най-скъп футболист е Кирил Десподов – 3 млн. евро. Домакинство на Израел изглежда най-благоприятния развой за 1/2-финалите. Срещу тях имаме положителен баланс, но трябва да опазим нападателя на Севиля Манус Дабур (15 млн. евро)", каза още Коларов.

Вижте видео с целия разговор.