Хонорарите за боксовите мачове са една от най-съществените точки при договарянето на мачовете. Това заяви редакторът на Gol.bg Веселин Коларов в предаването "Бизнес старт" по Bloomberg TV Bulgaria с водещ Христо Николов.

Той направи съпоставка между наградните фондове на големите имена в спорта, сред които е и българската звезда Кубрат Пулев. "Антъни Джошуа ще получи 85 милиона щатски долара от реванша с Анди Руис, без значение кой спечели. Това е рекорден хонорар за британеца. За мексиканеца са предвидени 13 млн. долара, т.е. настоящият шампион ще вземе 6,5 пъти по-малко пари от претендента", заяви Коларов относно големия мач, който ще се играе на 7 декември в Саудитска Арабия.

Гостът каза още, че Дионтей Уайлдър е прибрал 20 млн. долара от втората си победа над Луис Ортис. За загубилия сумата е била 7 млн. долара. "Колкото до Кубрат Пулев, той спечели 250 хил. долара от успеха си над Райдъл Букър. Хонорарът му срещу Богдан Дину беше същият. Причината за драстичните разлики са, че Кобрата не е световен шампион. Именно това е неговата основна цел, а не парите", добави Коларов.

Той разкри още, че най-големият хонорар на Пулев до момента е бил в мача му срещу Владимир Кличко през 2015 г. "Сумата беше 1,4 млн. долара. През 2017 г., когато трябваше да се боксира с Джошуа, но мачът пропадна заради контузия на Кобрата. Хонорарът му тогава беше около 2,7 млн. долара. Известно е, че българинът отново е претендент и този път се очаква да вземе поне 3 млн. долара", каза още гостът.

Той разказа кога Кобрата трябва да се бие за световната титла, както и за следващия му двубой, който най-вероятно ще бъде подгряващ на големия реванш през февруари между Уайлдър и Тайсън Фюри.

Вижте видео с целия разговор