Манчестър Юнайтед е купил нови футболисти след ерата на сър Алекс Фъргюсън за над 1 милиард евро, но големите успехи липсват. Това заяви редакторът на Gol.bg Веселин Коларов в предаването "Бизнес старт" по Bloomberg TV Bulgaria с водещ Живка Попатанасова.

Той направи финансов анализ за селекцията на "червените дяволи" заради задаващия се пореден посредствен сезон на отбора. Рекордьорът по титли на Англия е на път отново да остане извън Топ 4, което може да доведе до оттеглянето и на част от основните спонсори на клуба.

Вижте класирането във Висшата лига

"Това ще е още по-голям удар за Манчестър Юнайтед. През 2014 и 2017 г. бяха купени футболисти за почти 200 милиона евро, но големите успехи така и не идват. Просто не се взимат подходящите футболисти, няма лидери. Настоящите звезди са от школата и явно трябва да се обърне по-голямо внимание на нея", каза Коларов.

Той добави още, че сегашните състави на Манчестър Сити, Ливърпул, Барселона, Реал Мадрид и ПСЖ надхвърлят сумата от 1 млрд. евро. "Т.е., Юнайтед има тяхната финансова мощ. Представете си, ако се взимаха точните футболисти къде в момента можеше да се намира отборът. Но имаше много провали на трансферния пазар. Веднага се сещам за отличен футболист като Анхел Ди Мария, който така и не се адаптира в Англия. Или един Алексис Санчес", добави гостът.

Вижте видео с целия разговор