Годината е към своя край и традиционно е време за обзори. Какво постигнаха българските спортисти през 2019 г. разказа редакторът на Gol.bg Веселин Коларов в предаването "Бизнес старт" по Bloomberg TV Bulgaria с водещ Христо Николов.

"Ще започнем с бокса. Най-коментираната тема беше целувката на Кубрат Пулев и Джени Суши. Тя засенчи двете победи на Кобрата през изминалите 12 месеца, срещу Богдан Дину и Райдъл Букър. Името на репортерката стана сред най-търсените в Гугъл, надмина даже тези на Антъни Джошуа и Анди Руис, които се биха два пъти за световните титли. Кобрата беше наказан от Спортната комисия в Калифорния и глобен с 2500 долара. Наказанието му можеше да е далеч по-голямо, така че той се размина сравнително лесно", каза Коларов относно събитията в бокса, след което разказа на успехите на Тервел Пулев и Радослав Панталеев.

За зимните спортове той заяви, че и там е имало голям възход. "Помним представянето на Алберт Попов, който даде 9-то и 6-то време на слалома. Това беше исторически момент. Владимир Илиев пък донесе първи медал за мъжкия ни биатлон от Световни първенства след среброто. Благодарение на него, той беше избран за Спортист №1 на България за 2019 г.", каза още гостът.

Той коментира още представянията на родните спортисти в художествената гимнастика, леката атлетика, борбата, щангите, вдигането на тежести, тениса и драмите с БФС.

Скоро очаквайте видео с целия разговор