Сезонът в алпийския сноуборд започва утре. В България ще се интересуваме от представянето на една от големите ни звезди в зимните спортове Радослав Янков. Това заяви редакторът на Gol.bg Веселин Коларов в предаването "Бизнес старт" по Bloomberg TV Bulgaria с водещ Христо Николов.

По думите му, Янков се намира в отлична форма в навечерието на Световната купа, която през тази кампания ще се състои от 17 състезания в три направления: паралелен слалом, гигантски слалом и смесени отбори.

"Радослав Янков постигна отлични резултати на тренировките в Швеция. Там се подготвяше под ръководството на личния си треньор Георги Атанасов, както и с първия тим на Германия. Лятото пък проведе лагер в Белмекен", каза Коларов.

Той каза още, че сезонът започва със старт на новото трасе Баной, Русия. "Освен него има още две нови трасета, Пианкавало и Блу Маунтин. Иначе фаворити за големия кристален глобус са Андрей Сaбалев, Щефан Баумайстер и Тим Мастнак. Миналата година най-доброто класиране на Янков беше 5-то място в Москва и сега е амбициран за по-добро представяне", каза още Коларов.

Той говори и за големия боксов реванш между Антъни Джошуа и Анди Руис.

Вижте видео с целия разговор.