Футболът е все по-близо до завръщане. Това заяви редакторът на Gol.bg Веселин Коларов в предаването "Бизнес старт" по Bloomberg TV Bulgaria с водещ Живка Попатанасова.

"БФС вчера обяви дългоочакваната новина. Ако отборите започнат подготовка в средата на този месец, първенството ще започне на 5 юни. От "Бояна" ще дарят на клубовете и 100 хиляди лева за тестове на играчите. Полуфиналите на Купата пък могат да се състоят от един мач, вместо два. Но за това последната дума ще имат участниците Левски, ЦСКА, Локомотив Пловдив и Ботев Пловдив. Финалът би трябвало да се играе на 4 юли, двубоят за Суперкупата на 22 юли, а новият сезон да започне на 25 юли", каза Коларов.

Още преди няколко дни стана ясно, че Бундеслигата е първото голямо първенство, което ще се поднови. "Това ще стане на 16 май. Знаем, че отборите тренират на малки групи от няколко седмици, така че състезателите ще са във форма. Има дати и за първенствата на Черна гора и Турция, съответно 1 и 12 юни. Евротурнирите ще се проведат през август, като финалът в Шампионска лига най-вероятно ще се състои на 29 август", каза още Коларов.

Той говори и за финансовата криза в Левски. Вижте видео с целия разговор.