Ливърпул и Манчестър Сити са най-скъпите отбори отбори от 1/8-финалистите в Шампионска лига. Това заяви редакторът на Gol.bg Веселин Коларов в рубриката си "Спорт и бизнес" в предаването "Бизнес старт" по Bloomberg TV Bulgaria с водещ Христо Николов.

"Това са единствените тимове, които надхвърлят сумата от 1 милиард евро. Доскоро и Барселона минаваше тази граница, но каталунците бележат голям спад за последните години и вече са 5-ият най-скъп отбор в турнира. А до 2019 г. бяха лидери в класацията. Иначе от Топ 10 единствено цената на мърсисайдци се повишава. След английските клубове следват ПСЖ, Байерн Мюнхен и т.н.", каза гостът.

Той коментира и мачовете от турнира на богатите, които се изиграха през седмицата, говори и за Australian Open, където женският финал е ясен (Наоми Осака срещу Дженифър Брейди), а Новак Джокович чака да научи съперника си измежду Стефанос Циципас и Даниил Медведев, които излизат един срещу друг всеки момент.

Коларов говори и за интересен момент от Супербоул. "5 минути преди края на мача между Канзас Сити Чийфс и Тампа Бей Бъканийрс гол мъж нахлу на терена. Това е Юри Андраде. Интересното е, че той беше заложил, че ще има такава случка и спечели 374 хил. долара. От букмейкърската къща отказали да му изплатят печалбата заради участието му. Човекът беше арестуван за кратко, обвинен в хулиганство и освободен под гаранция от 500 долара", каза още гостът.

Вижте видеото с целия разговор.  

Топ 10 на най-скъпите отбори в ШЛ за момента:

Отбор Цена
1.Ливърпул €1.12 млрд.
2.Манчестър Сити €1.06 млрд.
3.ПСЖ €869.20 млн.
4.Байерн Мюнхен €829 млн.
5.Барселона €805 млн.
6.Челси €803.65 млн.
7.Атлетико Мадрид €769 млн.
8.Реал Мадрид €742 млн.
9.Ювентус €689.60 млн.
10.Борусия Дортмунд €592.95 млн.


Снимка: БГНЕС