Новата италианска звезда на Ювентус – Федерико Киеза, струва три пъти повече от националния отбор на България. Това заяви редакторът на Gol.bg Веселин Коларов в рубриката си "Спорт и бизнес" в предаването "Бизнес старт" по Bloomberg TV Bulgaria с водещ Живка Попатанасова.

Топ 5 на най-скъпите футболисти на България:

Име Отбор Цена
1.Антон Недялков Лудогорец  €3 млн.
2.Кирил Десподов Лудогорец €2,5 млн.
3.Валентин Антов Болоня €2 млн.
4.Кристиан Малинов Льовен €1,6 млн.
5.Пламен Илиев Лудогорец €1,5 млн.


"Адзурите" гостуват в София в неделя в световна квалификация. "Киеза е оценен на 60 милиона евро. Съставът на "Лъвовете" струва общо 19,6 млн. евро. Той включва всички футболисти, които за последните 12 месеца са получили повиквателни за България. Иначе колкото Киеза са оценени още Джанлуиджи Донарума, Марко Верати и Николо Барела. Общата цена на Италия е 889,5 млн. евро. Но интересното е, че четирикратният световен шампион никога не е печелил у нас – 2 загуби и 4 равенства", каза още Коларов, след което говори и за снощното ни домакинство на Швейцария на старта на квалификациите за Мондиал 2022 в Катар.

Топ 5 на най-скъпите футболисти на Италия:

Име Отбор Цена
1.Федерико Киеза Ювентус €60 млн.
2.Джанлуиджи Донарума Милан €60 млн.
3.Марко Верати ПСЖ €60 млн.
4.Николо Барела Интер €60 млн.
5.Алесандро Бастони Интер €55 млн.

Гостът обърна голямо внимание и на новия сезон във Формула 1, който започва с Гран При на Бахрейн. "Има много интересни акценти в най-популярния автомобилен спорт. Първият е дали Люис Хамилтън ще успее да стане световен шампион за осми път, с което ще надмине легендата Михаел Шумахер. Британецът отново е големият фаворит за титлата, макар че Мерцедес показа проблеми в предсезонните тестове. Хамилтън и неговият съотборник Валтери Ботас завъртяха най-малкия километраж от всички двойки пилоти, като Мерцедес завърши тридневните изпитания на "Сахир“ с едва 304 тура. Другият любопитен момент е предстоящия дебют на Мик Шумахер. На същото място преди 11 години неговият баща Михаел направи завръщането си в спорта с отбора на Мерцедес, след като три години по-рано се бе оттеглил след бляскава кариера. Сега Мик кара за американския отбор на Хаас", каза още гостът.

Вижте видеото с целия разговор. В него гостът разказва и за завръщането на Астън Мартин във Формула 1 и за тенис турнира в Маями.

Снимка: БГНЕС