За съжаление контузиите са неразделна част от спорта и често се случва големи звезда да пропуснат голям форум заради травма. Това заяви редакторът на Gol.bg Веселин Коларов в рубриката си "Спорт и бизнес" в предаването "Бизнес старт" по Bloomberg TV Bulgaria с водещ Живка Попатанасова.

Гостът назова част от най-известните футболисти, които няма да играят на Евро 2020 поради здравословни причини и уточни, че до началото на шампионата на Стария континент списъкът може да се увеличи.

"Разбира се, да се надяваме това да не се случи", каза Коларов. "Иначе за общо 11 футболни звезди е сигурно, че няма да играят на Евро 2020. Тяхната обща цена се равнява на 545 милиона евро. Тук правим уточнението, че в класацията слагаме само известни имена, иначе списъкът ще стане много дълъг", каза Коларов, след което изброи и част от въпросните играчи.

"Нидерландия е без Върджил ван Дайк, който получи травма в коляното през октомври 2020 г. и още не е готов. Имаше известна надежда, че капитанът на "Лалетата" ще се възстанови, особено след кадрите, на които се виждаше напредък. Но през месец май централният защитник потвърди, че е аут".

"През месец март Златан Ибрахимович изненадващо се завърнa в състава на Швеция и обяви, че ще играе на Евро 2020. Но надеждите за финално Европейско първенство на шумния ветеран угаснаха, след контузията му в коляното през месец май".

"Селекционерът на Испания Луис Енрике няма да може да използва Ансу Фати. Нападателят на Барселона претърпя няколко операции и още не е готов. Именно той е и най-скъпият футболист, който пропуска Евро 2020. Цената му е 80 милиона евро".

"За Италия няма да играе младата звезда Николо Дзаниоло. Халфът на Рома получи втора тежка контузия и не успя да се възстанови навреме. Други известни имена, които са аут заради контузии са защитниците на Реал Мадрид Ферлан Менди, Дани Карвахал, Мейсън Грийнууд и др", каза Коларов.

Скоро очаквайте видео с целия разговор. В него гостът говори и за "Ролан Гарос".   

Футболист Отбор Цена
Ансу Фати Испания €80 млн.
Марк-Андре тер Стеген Германия €75 млн.
Върджил ван Дайк Нидерландия €70 млн.
Мейсън Грийнууд Англия €60 млн.
Антони Марсиал Франция €50 млн.
Ферлан Менди Франция €50 млн.
Ферлан Менди Италия €45 млн.
Дани Карвахал Испания €40 млн.
Джо Гомес Англия €35 млн.
Харви Барнс Англия €35 млн.
Златан Ибрахимович Швеция €5 млн.


Снимка: БГНЕС