В историята са много малко случаите, когато един футболист преминава директно от Рома в Лацио или обратното. Това заяви редакторът на Gol.bg Веселин Коларов в предаването "Бизнес старт" по Bloomberg TV Bulgaria с водещ Живка Попатанасова. Той разнищи темата, след като вчера бившият испански национал Педро Родригес напусна "вълците" като свободен агент и подписа с "орлите"

"Това е първият случай от 40 години насам, когато футболист преминава директно от единия римски отбор в другия. В исторически план не са много случаите, когато това се случва. Единият е от 1958 г., когато Арне Селмосон напуска Лацио след 101 мача за "орлите" и отива в Рома. Той и Александър Коларов са единствените, които имат голове в дербито и с двата екипа. Шведът е и единственият, който отива директно от Лацио в Рома".

"В обратната посока има три такива случая – през 1934 г. Атилио Ферарис отива от Рома в Лацио, през 1972 г. Серджо Петрели върви по неговите стъпки, за да стигнем до случая с Педро. За Серджо Петрели има и една легендарна случка от 1973 г. Тифози на "вълците" отиват пред хотела да пречат на играчите на Лацио да спят преди дербито. И Петрели решава да ги изгони, като стреля от прозореца с въздушна пушка. По чудо няма пострадали, а на Петрели му е повдигнато обвинение. Тогава повечето играчи на Лацио са имали оръжия. А Джорджо Киналя притежавал оръжие, с каквото е застрелян Джон Кенеди", каза Коларов.

Вижте с целия разговор. В него гостът разказва още за Рома и Лацио, както и за Евро 2021 по волейбол за жени и за представянето на Григор Димитров в Синсинати.  

Снимка: БГНЕС