Оле Гунар Солскяер е изхарчил общо 458,6 милиона евро за трансфери за двете години и половина, през които е начело на Манчестър Юнайтед. Това заяви редакторът на Gol.bg Веселин Коларов в рубриката си "Спорт и бизнес" в предаването "Бизнес старт" по Bloomberg TV Bulgaria с водещ Христо Николов.

Той направи равносметка на норвежкия мениджър, чийто пост е сериозно застрашен заради слабите резултати, начело с историческата загуба на "Олд Трафорд" с 0:5 от големия съперник Ливърпул.

"Само през миналото лято "червените дяволи" купиха Рафаел Варан, Джейдън Санчо и Кристиано Роналдо за общо 140 млн евро. През януари беше уреден Адам Диало от Аталанта срещу малко над 21 млн. евро, но младежът рядко получава шанс за изява и още не е доказал стойноста си. Това важи още за Дони ван де Беек. Нидерландският национал беше купен за 39 млн. евро от Аякс, но играе много рядко", каза гостът, след което говори за най-успешните сделки на "Олд Трафорд" по времето на Солскяер.

"Най-скъпият трансфер на Оле е на Хари Магуайър, който е и капитан на отбора. Защитникът беше привлечен от Лестър срещу 87 млн. евро. В тази класация няма как да подминем и Бруно Фернандеш, който е, може би, най-успешния трансфер на Юнайтед по времето на Солскяер. Той беше купен от Спортинг Лисабон срещу 63 млн. евро", добави гостът.  

Скоро очаквайте видео с целия разговор. В него гостът говори още за световното първенство по художествена гимнастика и за представянето на Хебър Пазарджик в Шампионска лига.

Снимка: БГНЕС

Трансферите на Солскяер в Юнайтед по сезони: 
 

  • Сезон 2019/20
Име От Цена
Хари Магуайър Лестър €87 млн.
Бруно Фернандеш Спортинг Лисабон €63 млн.
Аарън Уан-Бисака Кристъл Палас €55 млн.
Даниел Джеймс Суонзи €17,8 млн.
Одион Игало Шанхай Шенхуа €12 млн.
Общо:    €234,80

 

  • Сезон 2020/21
     
Име От  Цена
Дони ван де Беек Аякс €39 млн.
Амад Диало Аталанта €21.3 млн.
Алекс Телеш Порто €15 млн.
Факундо Пелистри Пенярол €8,5 млн.
Единсон Кавани ПСЖ свободен агент
Общо:   €83,8 млн. 

 

  • Сезон 2021/22
Име От  Цена
Джейдън Санчо Борусия Дортмунд €85 млн.
Рафаел Варан Реал Мадрид €40 млн.
Кристиано Роналдо Ювентус €15 млн.
Том Хийтън Астън Вила свободен агент
Общо:   €140 млн.