Ракета №1 на България Григор Димитров отпадна на 1/8-финалите на Мастърса в Париж след гладиаторска битка с Александър Зверев. Това заяви редакторът на Gol.bg Веселин Коларов в рубриката си "Спорт и бизнес" в предаването "Бизнес старт" по Bloomberg TV Bulgaria с водещ Живка Попатанасова.

"Гришо продължи да затвърждава добрата форма, в която се намира, дано я запази и за следващия сезон. С достигането до 1/8-финалите той си гарантира 36 000 евро от наградния фонд и 90 точки за световната ранглиста. Най-вероятно това ще му осигури скок в световната ранглиста.

В момента заема 30-та позиция, след като миналата седмица претърпя срив с 8 места. Следващата седмица за Димитров предстои последен турнир за сезона – в Стокхолм. Именно в столицата на Швеция той спечели първата си титла", заяви Коларов.

Той каза още, че Зверев продължава с невероятната си серия и вече има 27 победи в последните си 29 мача. "През миналата година шампион в Париж стана Даниил Медведев, който на финала победи именно Зверев", каза още гостът.

Видео с целия разговор.

Снимка: БГНЕС